Συνάντηση στην Τούμπα, για το θέμα του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, είχαν σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, η υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, με τον αντιπρόεδρο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Χρυσόστομο Γκαγκάτση, που τους συνόδευσε στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι σε επόμενο νομοσχέδιο θα περάσει τροπολογία για την παραχώρηση και εκμετάλλευση, που θα είναι για 100 χρόνια, ενώ το ΥΜΑΘ θα αναλάβει τον συντονισμό των υπουργείων που θα εμπλακούν για τα επόμενα βήματα (ειδικό χωρικό κ.ά.).

Επίσης, ο κ. Καμμένος προανήγγειλε άμεσες εξελίξεις στο θέμα της παραχώρησης των 21 στρεμμάτων από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου.

Ο υπουργός, που έφτασε στις 9:00 έξω από το γήπεδο, συνοδευόμενος από τις δύο υφυπουργούς, πραγματοποίησε μια πρώτη αυτοψία στον περιβάλλοντα χώρο, που προτίθεται να παραχωρήσει η κυβέρνηση. «Είναι επιθυμία της Κυβέρνησης να βοηθήσουμε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ για να αποκτήσει ένα μεγάλο και σύγχρονο γήπεδο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί διεθνείς αγώνες και να αποτελεί ένα στολίδι της πόλης. Όπως και άλλες ΠΑΕ σε άλλες περιοχές της Ελλάδας απέκτησαν τα δικά τους γήπεδα, έτσι και η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το δικό της στολίδι», σχολίασε αρχικά ο υπουργός.

«Σήμερα θα έχουμε τελειώσει την τροπολογία. Ελπίζω να την καταθέσουμε στο πρώτο νομοσχέδιο που υπάρχει για την στρατιωτική δικαιοσύνη μέσα στις επόμενες ημέρες. Από τη μεριά του υπουργείου Άμυνας, η τροπολογία θα ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Καμμένος.

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού από το βίντεο του Arena FM: