Οριστικοποιήθηκαν οι συμμετοχές στα αγωνίσματα κολύμβησης των Ολυμπιακών του Λονδίνου και παράλληλα καταρτίστηκαν οι προκριματικές σειρές, ανάλογα με τους χρόνους συμμετοχής των αθλητών/τριών. Σε ό,τι αφορά τους Ελληνες και τις Ελληνίδες, έχουμε τα εξής:


ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7

400μ. μικτή ατομική ανδρών: Ο Γιάννης Δρυμωνάκος θα αγωνιστεί στην 4η από τις 5 σειρές, στην 7η διαδρομή. Στην ίδια σειρά θα «πέσουν» ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Μάικλ Φελπς και ο πρωταθλητής Ευρώπης Λάζλο Τσεχ, αλλά και οι Τσενγκξιάνγκ Γουάνγκ (Κίνα) και Ρομπέρτο Παβόνι (Μ.Βρετανία).

100μ. πεταλούδα γυναικών: Η Κρίστελ Βουρνά θα μετάσχει στην 4η από τις 6 σειρές, στην 7η διαδρομή. Μαζί της οι Αυστραλές Αλίσια Κουτς και Τζέσικα Σίπερ, η Βρετανή Φραντσέσκα Χάλσαλ και η Γιούκα Κάτο από την Ιαπωνία.

100μ. πρόσθιο ανδρών: Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης θα αγωνιστεί στην 3η από τις 6 σειρές, στη διαδρομή Νο6. Τον καλύτερο χρόνο στη σειρά αυτή έχει ο Γάλλος Τζιάκομο Πέρεζ-Ντορτόνα.

4Χ100μ. ελεύθερο γυναικών: Η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στη 2η και τελευταία σειρά, στην 6η διαδρομή. Στην ίδια σειρά θα βρεθεί η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Ολλανδία, η Γερμανία και η Αυστραλία.


ΚΥΡΙΑΚΗ 29/7

100μ. ύπτιο ανδρών: Ο Αρης Γρηγοριάδης θα συμμετάσχει στην 5η από τις 6 σειρές, στην 6η διαδρομή. Η κούρσα θα θυμίζει λίγο από… τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τη συμμετοχή των Γάλλων Καμίλ Λακούρ και Μπενζαμίν Στασιούλις, του Βρετανού Λίαμ Τάνκοκ, του Ρώσου Αρκάντι Βιατσάνιν και του Γερμανού Γιαν-Φίλιπ Γκλάνια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/7

200μ. πεταλούδα ανδρών: Ο Γιάννης Δρυμωνάκος θα αγωνιστεί στην 3η από τις 5 σειρές, στην 1η διαδρομή, μαζί με τους Κινέζους Πενγκ Γου και Γιν Τσεν, το Νοτιοαφρικανό Τσαν Λε Κλος και τον Ιάπωνα Καζούγια Κανέντα. Στην 4η σειρά (8η διαδρομή) θα μετάσχει ο Στέφανος Δημητριάδης, με αντιπάλους σπουδαίους κολυμβητές όπως ο Ιάπωνας Τακέσι Ματσούντα, οι Ούγγροι Λάζλο Τσεχ και Μπένσε Μπίτσο, ο Πολωνός Μάρτσιν Τσίεσλακ και ο Ρώσος Νικολάι Σκβόρτσοφ.

ΤΡΙΤΗ 31/7

100μ. ελεύθερο ανδρών: Ο Κριστιάν Γκολομέεβ θα αγωνιστεί στην 5η από τις 8 σειρές, στην 1η διαδρομή. Την καλύτερη επίδοση στη σειρά του έχει ο Ρουμάνος Νόρμπερτ Τρανταφίρ

200μ. πρόσθιο ανδρών: Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, που μπαίνει στο αγώνισμα με την όγδοη επίδοση, θα αγωνιστεί στην 3η από τις 5 προκριματικές σειρές, στην 3η διαδρομή. Θα έχει δίπλα του τον πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης, τον Ούγγρο Ντάνιελ Γκιούρτα, ενώ στην ίδια σειρά μετέχει και ο Αμερικανός Σκοτ Βελτζ, αλλά και ο Βρετανός Σκοτ Τζέιμισον.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8

100μ. ελεύθερο γυναικών: Η Νέρι Νιαγκουάρα θα αγωνιστεί στην 5η από τις 7 σειρές, στην 8η διαδρομή, με αντιπάλους όπως η Ζανέτ Οτεσεν από τη Δανία, η Φέμκε Χέεμσκερκ από την Ολλανδία και η Τζέσικα Χάρντι από τις ΗΠΑ.

200μ. μικτή ατομική ανδρών: Ο 18χρονος Ανδρέας Βαζαίος θα «πέσει» στη 2η από τις 5 σειρές, στην 1η διαδρομή. Τον καλύτερο χρόνο στη σειρά του έχει ο Μπράντλεϊ Αλι από τα Μπαρμπέιντος, αλλά μετέχουν και πιο γνωστοί αθλητές, όπως ο Ρώσος Αλεξάντερ Τιχόνοφ και ο Ραφαέλ Στακιότι από το Λουξεμβούργο.


ΠΕΜΠΤΗ 2/8

50μ. ελεύθερο ανδρών: Ο Γιάννης Καλάργαρης θα μετάσχει στην 8η και τελευταία σειρά (στην 1η διαδρομή), μαζί με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη, παγκόσμιο πρωταθλητή και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, τον Βραζιλιάνο Σέζαρ Σιέλο, τον συμπατριώτη του Μπρούνο Φράτους, τον Ιταλό Λούκα Ντότο, αλλά και τον Καναδό (παλιό παγκόσμιο πρωταθλητή) Μπρεντ Χέιντεν.

100μ. πεταλούδα ανδρών: Ο Στέφανος Δημητριάδης θα αγωνιστεί στη 2η από τις 6 σειρές, στην 6η διαδρομή. Τον καλύτερο χρόνο στη σειρά αυτή έχει ο Τζόζεφ Σκούλινγκ από τη Σινγκαπούρη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/8

50μ. ελεύθερο γυναικών: Η ελληνική συμμετοχή στα αγωνίσματα της πισίνας «κλείνει» με τις Νέρι Νιαγκουάρα και Νόρα Δράκου να αγωνίζονται μαζί, στην 8η από τις 10 σειρές, στη 2η και την 7η διαδρομή αντίστοιχα. Μεγάλο όνομα στη σειρά τους η… αγέραστη Τερέζ Αλσχάμαρ, αλλά και οι δύο Αυστραλές, Μπρόντε και Κέιτ Κάμπελ, καθώς και η Αμερικανίδα Κάρα Λιν Τζόις.