Στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεσπόζουν οι ιστορίες που έχουν να κάνουν με δόξα, προσπάθεια, συναγωνισμό και ανταγωνισμό, (θεμιτό και αθέμιτο).

Κάπου στο παρασκήνιο, όμως, καραδοκεί και ο έρωτας και παίρνει χρυσό στην… τοξοβολία. Τα βέλη έχουν πετύχει πολλούς αθλητές, οι οποίοι πήγαν για μετάλλιο και βγήκαν με… κουλούρα.

Χάρι Κόνολι-Όλγκα Φικότοβα
Ο αμερικανός σφυροβόλος και η δισκοβόλος από την Τσεχοσλοβακία γνωρίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης, το 1956. Εν μέσω Ψυχρού Πολέμου, ο ένας αντιπροσώπευε για τον άλλο, τον «εχθρό». Αλλά ο έρωτας είχε άλλη άποψη. Η Φικότοβα αυτομόλησε και το 1957 παντρεύτηκε τον Κόνολι στις ΗΠΑ. Οι δυο τους απέκτησαν τέσσερα παιδιά, αλλά πήραν διαζύγιο το 1974.

Νάντια Κομανέτσι – Μπαρτ Κόννερ
Το «τέλειο δεκάρι» της ενόργανης γυμναστικής γνώρισε τον αμερικανό συναθλητή – και μετέπειτα σύζυγό της – το 1976, όταν θριάμβευσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ. Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν πολλά χρόνια και μια περιπετειώδης «απόδραση» της Κομανέτσι από τη Ρουμανία για να ξαναβρεθούν μαζί. Παντρεύτηκαν το 1996 και το 2006 απέκτησαν έναν γιο.



Εκατερίνα Γκορντέεβα και Σεργκέι Γκρίνκοφ

Οι δύο αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ γνωρίστηκαν το 1981 και τρία χρόνια αργότερα άρχισαν να αγωνίζονται ως ζευγάρι στον πάγο. Το 1988 στέφθηκαν χρυσοί Ολυμπιονίκες και έγιναν ζευγάρι. Παντρεύτηκαν, απέκτησαν μία κόρη και εξακολούθησαν να θριαμβεύουν στα παγοδρόμια. Η μοίρα, όμως, ήταν σκληρή μαζί τους: το 1995, ο Σεργκέι υπέστη καρδιακό επεισόδιο στη διάρκεια προπόνησης και πέθανε. Η Εκατερίνα έμεινε μόνη για πέντε χρόνια, αλλά ξαναβρήκε την ευτυχία, στην αγκαλιά ενός άλλου συναθλητή της, του Ίλια Κούλικ.



Ρότζερ Φέντερερ – Μίρκα Βαβρίνετς

Ο απόλυτος σταρ του τένις οφείλει τη δόξα του στα γκραν σλαμ που έχει κατακτήσει. Τον έρωτα της ζωής του, ωστόσο, τον οφείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκείνος και η σύζυγός του, γνωρίστηκαν το 2000 στο Σίδνεϊ. Η Μίρκα Βαβρίνετς ανήκε τότε στην ομάδα τένις της Ελβετίας, αλλά αναγκάστηκε αν αποσυρθεί το 2002, λόγω τραυματισμού. Σήμερα έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις του Φέντερερ, αλλά και την ανατροφή των δίδυμων κοριτσιών τους, που γεννήθηκαν το 2009.

Ντέιβιντ Πελετιέ – Τζέιμι Σαλέ
Οι πατινέρ από τον Καναδά άρχισαν να αγωνίζονται ως ζευγάρι στον πάγο το 1998 και, όπως γίνεται συνήθως, έγιναν ζευγάρι και στη ζωή. Το 2002, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι, και ενώ έκαναν τέλεια εμφάνιση, έχασαν την πρώτη θέση από το ζευγάρι της Ρωσίας. Έκαναν ένσταση και, τελικά, βρήκαν το δίκιο τους. Η ΔΟΕ τους απένειμε χρυσό μετάλλιο. Παντρεύτηκαν το 2005 και απέκτησαν έναν γιο, όμως το 2010 χώρισαν. Παρόλα αυτά, παραμένουν ζευγάρι στον πάγο.



Τόμας και Λίντσεϊ Βον

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2002 και η αμοιβαία έλξη φαινόταν… από χιλιόμετρα. Παντρεύτηκαν το 2005 και ο Τόμας εγκατέλειψε την καριέρα του για να γίνει προπονητής της Λίντσεϊ. Υπό την καθηδήγησή του, η αμερικανίδα σκιέρ σάρωσε στους Αγώνες του 2010, στο Βανκούβερ και κέρδισε, εκτός από δύο χρυσά μετάλλια, αρκετά εκατομμύρια δολάρια, χάρη στα συμβόλαια με χορηγούς. Η επιτυχία, πάντως, δεν ήταν αρκετή για να κρατήσει το ζευγάρι ενωμένο. Οι δυο τους χώρισαν τον Νοέμβριο του 2011.