Αρκετά ανοιχτά μέτωπα έχει ο Ολυμπιακός μετά και την αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Συνολικά 8 βασικά στελέχη των «ερυθρολεύκων» μένουν ελεύθεροι (;) το καλοκαίρι. Ο Βάσκος τεχνικός αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών, κλείνοντας το «κεφάλαιο» που αφορούσε το πρόσωπό του.

Όμως, στον Πειραιά έχουν αρκετά θέματα προς συζήτηση, αρχής γενομένης με τα συμβόλαια των παικτών των οποίων εκπνέουν το καλοκαίρι.

Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μακούν, Μαρκάνο και Καζίμ είναι οι υποθέσεις που «καίνε».

Αναλυτικά:

Αριέλ Ιμπαγάσα

Από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις είναι αυτή του Αριέλ Ιμπαγάσα, μια και μπορεί να έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό τα χρόνια που αγωνίζεται στην ομάδα, ωστόσο έχει μεγαλώσει αρκετά και βγάζει προβλήματα τραυματισμών.

Όσο είναι καλά στην υγεία του μπορεί και κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή των «ερυθρολεύκων» , όπως κι επίσης δύσκολα υπάρχουν στην αγορά παίκτες με τα δικά του αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, βρίσκονται σε καλύτερη ηλικία. Πάντως, ο Μαρινάκης έχει θετική άποψη για τον παίκτη.

Μάρκο Πάντελιτς

Παρά την ηλικία του και τα μόλις δύο χρόνια που βρίσκεται ο Μάρκο Πάντελιτς στο λιμάνι, έχει δεθεί με τον σύλλογο και τους φιλάθλους του και όπως φαίνεται η σχέση που έχουν είναι αμοιβαία.

Αν και δεν βρισκόταν στις πρώτες επιλογές του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Σέρβος επιθετικός, όποτε του δινόταν η ευκαιρία έβγαζε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του και χάρισε πολύτιμους βαθμούς στους Πειραιώτες όταν το είχαν ανάγκη. Μέχρι να τραυματιστεί σοβαρά…

Σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο ίδιος εδώ και αρκετό καιρό σε μέσα της πατρίδας του, έχει συμφωνήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για επέκταση της συνεργασίας τους.

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» υποστήριξε πως θα λάβει υπόψη του τα όσα έχει προσφέρει στον σύλλογο.

Φρανσουά Μοντέστο

Ο Κορσικανός δεν πραγματοποίησε τις ίδιες εμφανίσεις με πέρσι, μια και ο Γιάννης Μανιάτης έκανε την έκπληξη, με αποτέλεσμα ο Βάσκος τεχνικός να έχει έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο».

Στα θετικά του είναι πως είναι πολυθεσίτης, και μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε διάφορες θέσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την πατρίδα του, θεωρείται δεδομένη η επιστροφή του Κορσικανούς την πατρίδα του.

Βέβαια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, η προσφορά του στην ομάδα θα εκτιμηθεί.

Όλοφ Μέλμπεργκ

Από τις καλύτερες μεταγραφές είχε κάνει τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός. Ο Όλοφ Μέλμπεργκ, είναι από τους καλύτερους αμυντικούς όχι μόνο του πρωταθλήματος, αλλά και γενικότερα στον Ολυμπιακό.

Μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, έχουν κάνει απροσπέλαστη την άμυνα των «ερυθρολεύκων» και παρότι είναι 35 ετών, δείχνει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο καλά τη δουλειά του και στη συνέχεια.

Για τον Σουηδό, ο Μαρτινάκης έχει πει: «Στον Μέλμπεργκ έχει γίνει μια πρόταση και το συζητάμε», είπε αρχικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για το θέμα του Σουηδού αμυντικού, με τον Γιάννη Βρέντζο να προσθέτει ότι «είναι για ένα χρόνο η πρόταση που του έχουμε κάνει».

Πάμπλο Ορμπάιθ

Για τον Πάμπλο Ορμπάιθ , οι Πειραιώτες δεν έχουν το πάνω χέρι, μια και η συμφωνία με την Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν για συνεργασία ενός χρόνου χωρίς οψιόν αγοράς.

Υπενθυμίζουμε πως ήταν προσωπική επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε και ίσως αυτό να παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του παίκτη για το αν θα θέλει και ο ίδιος να παραμείνει στο λιμάνι, μια και ο Βάσκος δεν θα συνεχίσει στο «τιμόνι» της ομάδας.

Πάντως, όσον αφορά την προσφορά του στον Ολυμπιακό ήταν μεγάλη, γι’ αυτό και ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος.

Ζαν Μακούν

Οι δυσκολίες αναφορικά στην παραμονή του Ζαν Μακούν είναι το οικονομικό σκέλος, μια και η οψιόν αγοράς του Καμερουνέζου μέσου από την Άστον Βίλα ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ.

Οι Πειραιώτες θέλουν να κατεβάσουν την τιμή στα 2.000.000. Πάντως και οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν να συνεργάζονται, καθώς ο 29χρονος άσος πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ιβάν Μαρκάνο

Ακόμα μία προσωπική επιλογή του Βαλβέρδε. Στην αρχή είχε αμφισβητηθεί έντονα από τους φιλάθλους, ωστόσο σιγά σιγά κέρδισε την εμπιστοσύνη τους.

Όπως και ο Ορμπάιθ, ούτε ο Μαρκάνο έχει οψιόν αγοράς, κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός αν θέλει να συνεχίσει να έχει στο ρόστερ τον Ισπανό, θα χρειαστεί να συζητήσει με τη Βιγιαρεάλ.

Σε περίπτωση που ο Βαλβέρδε παρέμενε στον πάγκο της ομάδας τα πράγματα ίσως να ήταν πιο ξεκάθαρα.

Πάντως, η Βιγιαρεάλ, έχει δεχθεί κρούση από την Ρούμπιν Καζάν-κάτι που είχε γίνει και χειμερινή μεταγραφική περίοδο- και όπως όλα δείχνουν ο Ισπανός θα συνεχίσει την καριέρα του στο ρωσικό πρωτάθλημα.

Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς

Ο Καζίμ πήγε τον Ιανουάριο στον Πειραιά με τη μορφή δανεισμού από τη Γαλατασαράι για έξι μήνες.

Ο Τούρκος δεν εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, και ίσως ο Ολυμπιακός να μην προτιμήσει να δώσει στη Γαλατά τα 2.000.000 ευρώ που απαιτούνται για να κάνει δικό του τον παίκτη.

Για τους τέσσερις τελευταίους ο Μαρινάκης είπε στο γεύμα που παρέθεσε στους δημοσιογράφους: «Ο Μαρκάνο, ο Καζίμ και ο Ορμπάιθ, δεν νομίζω να μείνουν. Ο Ορμπάιθ πρόσφερε πολλά, αλλά θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του, ενώ τον Μαρκάνο θα τον πουλήσει, αν δεν τον έχει πουλήσει ήδη, η ομάδα του. Και ο Μακούν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσει παρελθόν, είναι πολύ ακριβός. Ολα αυτά πάντως θα ξεκαθαριστούν μετά τη φιέστα».

Πηγή: Sday.gr