Την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη έναν τίτλο στην ιστορία της θα έχει η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» με γκολ του Κάρολ στο 87’ επικράτησαν 2-1 της Έβερτον, ανατρέποντας μάλιστα το προβάδισμα της συμπολίτισσας και προκρίθηκαν στον τελικό του FA Cup όπου θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του Τσέλσι-Τότεναμ.

Ξεχωριστή θέση έχει η συγκεκριμένη επιτυχία καθώς έρχεται μία μέρα πριν τη συμπλήρωση 23 ετών από την τραγωδία του Χίλσμπορο, με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίστηκαν οι παίκτες των δύο ομάδων.

Η Έβερτον είχε καταφέρει να προηγηθεί με τον Νίκιτσα Γέλαβιτς στο 24’, αλλά οι Σουάρες και Κάρολ επιτρέπουν στο σύνολο του Κένι Νταλγκλίς να διεκδικήσει το δεύτερο τρόπαιο της σεζόν. Πέντε σερί προκρίσεις εις βάρος της μισητής συμπολίτισσας μετράει πλέον η Λίβερπουλ στις μεταξύ τους «μάχες» στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων ελέω της 23ης επετείου από την τραγωδία του Χίλσμπορο, την Κυριακή. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν την έναρξη του ματς.

Α’ ημίχρονο:

Ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, το πιο πιθανό ήταν να μην προσφέρει θέαμα, από τη στιγμή που και οι δύο ομάδες έβαζαν σε προτεραιότητα τα αμυντικά τους καθήκοντα. Αυτό, επιβεβαιώθηκε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της Λίβερπουλ με την Έβερτον. Ελάχιστοι χώροι για να κινηθούν οι ποδοσφαιριστές, λίγες έως μηδαμινές καλές ευκαιρίες και το γκολ θα ερχόταν πιθανότατα από ένα λάθος της μια εκ των δύο αμυντικών γραμμών. Πράγμα που επίσης επιβεβαιώθηκε!

Αφού, λοιπόν, η Λίβερπουλ απείλησε αρχικά με το σουτ του Σπίρινγκ που κατέληξε ψηλά άουτ και ένα δυνατό σουτ του Σκρτελ που μπλόκαρε ο Χάουαρντ, τα «ζαχαρωτά» προειδοποίησαν με το ανάποδο ψαλίδι του Γέλαβιτς στο 21’ και τρία λεπτά αργότερα έφτασαν στο γκολ! Άγκερ και Κάραγκερ τα έκαναν μούσκεμα στην άμυνα, ο Άγγλος στόπερ απομάκρυνε πάνω στον συμπαίκτη του και ο Κροάτης φορ της Έβερτον που παραμόνευε, δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει από κοντινή απόσταση για το 1-0!

Από τη στιγμή που οι Σουάρες και Κάρολ έδειχναν εκτός κλίματος και πολλές φορές αναγκάζονταν να κινούνται πολύ μακριά από την περιοχή, χωρίς να καταφέρνουν να απειλήσουν, όσο κι αν αύξησαν την πίεσή τους οι «κόκκινοι», το άναρχο παιχνίδι δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν με αξιώσεις την ισοφάριση.

Β’ ημίχρονο:

Ο ρυθμός ήταν στοιχείο που το παιχνίδι απέκτησε μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας. Μέχρι τότε, το αργό τέμπο και η θέληση της Λίβερπουλ να αποκτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων χαρακτήριζε τον ημιτελικό. Ο Άντι Κάρολ στο 47ο λεπτό θα μπορούσε πανεύκολα να έχει πετύχει το πολυπόθητο γκολ για τους «κόκκινους» και να δώσει στην ομάδα του ένα ολόκληρο ημίχρονο για την ανατροπή, αλλά η κατάληξη της κεφαλιάς που επιχείρησε ολομόναχος από το δεύτερο δοκάρι, τον έκανε να κρυφτεί από τη ντροπή του.

Η δυσλειτουργία στην προσπάθεια ανάπτυξης παιχνιδιού από πλευράς ομάδας του Κένι Νταλγκλίς συνεχιζόταν και αυτό ήταν αρκετό για να πάρει η Έβερτον θάρρος και να προσπαθήσει να «χτυπήσει» και δεύτερη φορά. Η μοίρα, όμως, του ημιτελικού, ήθελε τις άμυνες να «ξεγυμνωθούν»!

Όπως, λοιπόν, έγινε στο γκολ των «ζαχαρωτών», έτσι και για τη Λίβερπουλ, ο Ντιστέιν έκανε τραγικό γύρισμα στο 66ο λεπτό, ο Σουάρες το εκμεταλλεύτηκε και έγραψε πανεύκολα το 1-1! Ο Άντι Κάρολ με μακρινό αριστερό σουτ στο 78ο λεπτό και αδύναμη προβολή στο 82’ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και ο Νταλγκλίς αποφάσισε να ρίξει στη «μάχη» και τον Κρεγκ Μπέλαμι για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Η εξέλιξη του αγώνα όμως, ήθελε το… «μαύρο πρόβατο» της Λίβερπουλ να εξιλεώνεται. Ο Κάρολ, από εκτέλεση φάουλ του Μπέλαμι πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και στο 88’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

Πηγή: sport-fm