Μπορεί να τους χωρίζουν πολλά ωστόσο σήμερα, Λίβερπουλ και Έβερτον τις… ενώνει το “Γουέμπλεϊ” εκεί όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τον ίδιο στόχο. Το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Προτελευταία ευκαιρία για τους «κόκκινους» για να σώσουν τη σεζόν, μεγάλο το δέλεαρ για τα «ζαχαρωτά».

Ο Κένι Νταλγκλίς στοχεύει στο δεύτερο τίτλο της σεζόν, μετά από το Λιγκ Καπ, κάτι που θα μετριάσει την γκρίνια για την κάκιστη πορεία της ομάδας.

Η Λίβερπουλ θέλει να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα έχει την τελευταία της ευκαιρία για την κατάκτηση του Κυπέλλου και, ήδη, στο σύλλογο επικρατεί πανστρατιά.

Από την πλευρά της, η Έβερτον θέλει να δώσει συνέχεια στην καλή της φόρμα, που την έχει φέρει πάνω από τη συμπολίτισσα της στο πρωτάθλημα. Μία πρόκριση επί της Λίβερπουλ και μια υψηλότερη θέση στον πίνακα θα είναι ότι καλύτερο για να εορταστούν τα 10 χρόνια του Ντέιβιντ Μόγιες στο σύλλογο και για τους φίλους των «ζαχαρωτών», οι οποίοι περιμένουν εδώ και πολλά χρόνια για το …κάζο των «κόκκινων».

Η θέση κάτω από τα δοκάρια κρίνει πολλά. Ο Μπραντ Τζόουνς αναμένεται α κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην αρχική ενδεκάδα από το Δεκέμβριο του 2010 και ήδη την πρώτη …κρυάδα την πήρε στο παιχνίδι με την Μπλάκμπερν. Ο Αυστραλός τερματοφύλακας θα αντικαταστήσει τους Πέπε Ρέινα και Αλεξάντερ Ντόνι και θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Οι Στίβεν Τζέραρντ, Χοσέ Ενρίκε και Λουίς Σουάρες πήραν τις απαραίτητες ανάσες και αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο βασικό σχήμα.

Όσον αφορά στην Έβερτον, ο Ντέιβιντ Μόγιες είναι στην ευχάριστη θέση να μην έχει προβλήματα τραυματισμών και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Οι Λέιτον Μπέινς, Τιμ Κέιχιλ και Νίκιτσα Γιέλαβιτς επιστρέφουν, αφού ξεκουράστηκαν στο παιχνίδι με τη Σάντερλαντ, όπως και ο Ντάρον Γκίμπσον είναι διαθέσιμος. Μόνη απουσία, αυτή του Στίβεν Πίεναρ.

Πηγή: sport-fm.gr