Δυνατή παντού βλέπει την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ, ενώ επισήμανε ότι με το νέο γήπεδο θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή. Επίσης, ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στο δέσιμο που έχει με την Ένωση, λέγοντας ότι νιώθει «κάτι διαφορετικό», ενώ τόνισε πως απολαμβάνει τις νίκες της ομάδας του και ως οπαδός.

Επίσης, μέσω της κάμερας της Nova, ο Χιμένεθ έδωσε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του για την εικόνα που έβγαλαν κόντρα στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στις αγωνιστικές επιλογές του και την αλλαγή του Γιακουμάκη στο Καραϊσκάκη, αλλά και στο πώς αποφάσισε τη λίστα για το Europa League.

Τέλος, αποθέωσε για ακόμη μια φορά τον «αριστερό μπακ» -όπως τον αποκάλεσε- Μπακάκη, μίλησε για τη συνέχεια της ομάδας του σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και το επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, με αυτό της Αρκαδίας να είναι «το χειρότερο της σεζόν» για την ΑΕΚ, όπως παραδέχθηκε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ:

Για τις αλλαγές και πώς προσέγγισε τα τελευταία παιχνίδια: «Ένας προπονητής πρέπει να παίρνει αποφάσεις σε κάθε στιγμή, από τη στιγμή που βγάζει αποστολή, μέχρι την απόφαση για την ενδεκάδα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι με συνεχή δραστηριότητα, μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα, μπορεί να αλλάξει κάτι μέσα στον αγώνα και πρέπει να παίρνεις αποφάσεις. Όταν τις παίρνεις και τα πράγματα πηγαίνουν καλά, είναι θετικό, όταν τις παίρνεις και δεν πηγαίνουν καλά, είναι αρνητικό.

Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι για να πάρεις αποφάσεις, δεν πρέπει να τις σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή, αλλά να βασίζεσαι στην καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις και τι βλέπεις εκεί. Ο τομέας της τύχης είναι επίσης σημαντικός. Μπορεί να κάνεις μία αλλαγή και αντί να σκοράρει, να βγάλει την μπάλα έξω, οπότε και η τύχη παίζει ρόλο. Ένας δύσκαλός μου που εκτιμώ, μου έλεγε ότι όσο πιο πολύ δουλεύεις τόσο πιο πολλή τύχη έχεις».

Σχετικά με το γεγονός ότι όλες οι κινήσεις του έπιασαν στα δύο ντέρμπι: «Στο χαρτί μπορεί να είναι όλα πιο εύκολα, αλλά πρέπει να γίνει εφαρμογή στο γήπεδο. Τα πολλά συγχαρητήρια τα αξίζουν οι παίκτες. Έχω κάποιες ιδέες και προσπαθώ να τους τις μεταφέρω, αλλά όλα φαίνονται στο γήπεδο. Μπορεί να επηρεάσει ο αγωνιστικός χώρος, ο καιρός, ένας δυνατός αντίπαλος όπως ο Ολυμπιακός. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Με το πέρασμα των χρόνων ο προπονητής αποκτά εμπειρία και με ένα κοίταγμα στα μάτια μπορεί να καταλάβει αν ένας παίκτης μπορεί να βοηθήσει ή όχι. Η αλλαγή του Γιακουμάκη ήταν μία αυθόρμητη απόφαση, τον έβλεπα στο ζέσταμα ότι είχε πολλή όρεξη και διάθεση και δεν το σκέφτηκα πάρα πολύ.

Ο Γιακουμάκης έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να δουλέψει για να βελτιωθεί σε κάποιους τομείς, αλλά στο άμεσο μέλλον θα είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Είναι όμως ένας παίκτης με τον οποίο πρέπει να υπάρχει υπομονή και δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ, που απαιτείται να κερδίζει, είναι διαφορετικό από το να παίζει σε μία ομάδα όπου μπορεί μία ήττα να συγχωρεθεί.

Είναι αλήθεια ότι εκείνη τη στιγμή ετοιμαζόταν ο Λόπες. Μόλις δεχτήκαμε το γκολ, πήραμε μία απόφαση και θέλαμε να στείλουμε μήνυμα στους παίκτες ότι μπαίνουμε μέσα για να το κερδίσουμε. Αυτό το μετέδωσε ο παίκτης στους συμπαίκτες του και πήραμε τα πάνω μας. Ο Λόπες θα έμπαινε για να κερδίσουμε περισσότερη κίνηση στο βάθος, αλλά όταν δεχτήκαμε γκολ, άλλαξαν τα σχέδια. Ένας προπονητής δεν παίρνει αποφάσεις μόνο για να τα έχει καλά με έναν παίκτη, αλλά σκέφτεται το καλό της ομάδας. Μερικές φορές τα αποτελέσματα δίνουν χαρά στην ομάδα και οι αποφάσεις μπορεί να πληγώνουν κάποιους παίκτες λιγότερο ή περισσότερο, αλλά γίνονται για καλό».

Αναφορικά με τα μηνύματα του κόσμου και αν αισθάνεται πιο δυνατός όσο ποτέ ως προπονητής της ΑΕΚ: «Να ευχαριστήσω τον κόσμο, αλλά δεν οφείλει να με ευχαριστεί. Με βάση την παιδεία που μου έχουν δώσει οι γονείς μου, αυτή είναι η δουλειά μου. Όταν είσαι κάπου που αισθάνεσαι άνετα και όχι από πλευράς υλικών αγαθών, όταν υπάρχει συναίσθημα και διάθεση, πολλαπλασιάζεται η διάθεσή σου και η θέλησή σου να προσφέρεις στον κόσμο που σε εκτιμάει και ο ίδιος αγαπάς. Σε όποια ομάδα και να βρίσκομαι, δένομαι και προσπαθώ για το καλύτερο. Όμως, με την ΑΕΚ υπάρχει και το συναισθηματικό, όταν κερδίζουμε δεν το απολαμβάνω μόνο σαν προπονητής, αλλά και σαν ένας φίλαθλος, γιατί μου αρέσει που βοηθάω την ομάδα.

Κάθε περίοδος μπορεί να σου αφήσει κάτι. Απλά τώρα η ΑΕΚ είναι δυνατή σε όλα τα επίπεδα. Έχει την τύχη να έχει έναν άνθρωπο που στηρίζει σε ό,τι χρειάζεται και στα έξοδα μίας επαγγελματικής ομάδας που κάθε μέρα γίνονται περισσότερα. Αυτό το συναίσθημα μου έχει δημιουργηθεί από την πρώτη θητεία μου. Τώρα όλοι πληρωνόμαστε στην ώρα μας, αλλά τότε ο κόσμος ήταν απλήρωτος, όχι μόνο οι παίκτες και οι προπονητές. Άτομα έφευγαν από το σπίτι τους με μηχανάκι και έμεναν εδώ το βράδυ για να γλιτώσουν τα έξοδα και εκεί κατάλαβα ότι εδώ δεν είναι απλά μία επαγγελματική ομάδα όπου μπαίνεις, κερδίζεις και φεύγεις, αλλά ένιωσα κάτι διαφορετικό για την ΑΕΚ.

Ευτυχώς, αυτήν την περίοδο έχουμε έναν άνθρωπο που στηρίζει την ομάδα, τη βοηθά να μεγαλώνει, οπότε σε αγωνιστικό επίπεδο πρέπει να συνεχίσουμε. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι η προσπάθεια για να γίνουμε καλύτεροι. Δεν μπορείς να εγγυηθείς νίκες, αλλά θέλουμε να φτάσουμε μακριά και στις τρεις διοργανώσεις. Μακάρι να είμαστε μαζί για καιρό και να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί όταν μπούμε στο νέο γήπεδο».

Για το αν η εμφάνιση στον πρώτο γύρο με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν η χειρότερη στη σεζόν: «Έχω ξαναδεί το ματς και συμφωνώ, το συζητάμε εδώ και πολύ καιρό με τους παίκτες. Ήταν μετά από ένα παιχνίδι με την Μίλαν ή κάποιο αλλο σημαντικό ευρωπαϊκό ματς. Η ομάδα πρέπει να εμφανίζεται κάθε 3-4 ημέρες σε ετοιμότητα, είτε παίζει με τη Μίλαν, είτε με τον Ολυμπιακό, είτε με τον Αστέρα. Πρέπει να έχεις υψηλό επίπεδο έντασης για να πάρεις το θετικό αποτέλεσμα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε διαφορετικές διοργανώσεις».

Για τον Χουλτ και το γεγονός ότι δεν μπήκε στην ευρωπαϊκή λίστα: «Έχει να κάνει με νούμερα η ευρωπαϊκή λίστα. Είναι 23 παίκτες που μπαίνουν στη λίστα και μπορεί να γίνουν μόνο τρεις αλλαγές. Εμείς είχαμε δύο παίκτες με τραυματισμό μακροχρόνιο, τρεις που έχουν φύγει, οπότε αν μπορούσαμε θα κάναμε πέντε αλλαγές. Έπρεπε να κάνουμε μία αλλαγή στο τέρμα, επίσης έπρεπε να αποφασίσουμε έχοντας τον Τσόσιτς τραυματία, τον Βράνιες που δεν ήταν σίγουρο αν θα έμενε και μόνος σίγουρος ήταν ο Τσιγκρίνσκι, οπότε έπρεπε να βάλουμε έναν στόπερ. Έτσι έμενε μία θέση ανάμεσα σε Μασούντ, Μοράν και Χουλτ. Ο Χουλτ ήρθε την ημέρα κατάρτισης της της λίστας, είχε καιρό να αγωνιστεί και έπρεπε να πάρω μία απόφαση ανάμεσα στος τρεις. Από τη μία μπορείς να σκεφτείς ότι είναι άδικο με τόσους τραυματίες να μην μπορείς να το εκμεταλλευτείς. Από την άλλη, όμως, οι μεγάλες ομάδες θα ενισχύονταν και θα άλλαζαν κάθε φορά, οπότε από τη μία είναι δίκαιο και από την άλλη άδικο».

Αναφορικά με τον Μπακάκη: «Ο Μπακάκης είναι αυτός που κάνει την καλύτερη σέντρα όπως την θέλω, την ”μπανάνα” όπως ακριβώς του ζητάω. Η τροχιά από τις σέντρες του Μπακάκη έχει το σχήμα της μπανάνας. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ένας καταπληκτικός αμυντικός. Ο ίδιος δάσκαλος που ανέφερα και πριν είπε ότι σε μία ομάδα πρέπει να παίζουν οι καλύτεροι. Δεν είναι πρόβλημα να υπάρχει και Γκάλο και Μπακάκης και η ΑΕΚ να παίρνει τα καλά τους αμυντικά και επιθετικά. Ο Μπακάκης είναι ένα αριστερό μπακ και ο Ολυμπιακός έπαιξε με τρεις διαφορετικούς εξτρέμ και κανένας δεν μπόρεσε να τον περάσει. Με ευχριστεί να βλέπω τέτοιους παίκτες, αφήνει την ψυχή του μέσα στο γήπεδο, είναι καταπληκτικός. Ελπίζω την ημέρα που θα κάνει κάποιο λάθος ο κόσμος να τον χειροκροτήσει».

Τέλος, σχετικά με τη συνέχεια: «Πρέπει να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά».