Ο Ρουμάνος ρέφερι θα διευθύνει ως γνωστόν τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Μέταλιστ. Θα είναι η πρώτη φορά που θα σφυρίξει παιχνίδι ελληνικής ομάδας. Δεν θα είναι όμως η πρώτη που θα είναι άρχοντας του αγώνα ουκρανικής. Το έχει κάνει τέσσερις φορές. Τρεις φέτος στα ευρωπαϊκά κύπελλα και μια πρόπερσι σε ματς Νέων για τα προκριματικά του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού. Οι Ουκρανοί δεν έχουν χάσει κανένα αγώνα. Μετράνε δυο νίκες και δυο ισοπαλίες. Μόνο το ένα «Χ» ήταν εντός ενώ τα άλλα εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός βολεύεται και με ισοπαλία για να περάσει, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.

Το άλλο που παρατηρεί κανείς με τον 32χρονο (γιατρό στο επάγγελμα) Οβίντιου Αλίν Χατεγκάν είναι ότι βγάζει εύκολα την κίτρινη από το τσεπάκι του. Στα κύπελλα Ευρώπης πέρυσι και φέτος που άρχισε να σφυρίζει σε τοπ επίπεδο και σε σύνολο 10 αγώνων έχει βγάλει 52 κίτρινες, δηλαδη πάνω από 5 ανά παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός έχει τη μισή ομάδα στο όριο! Αβραάμ και Χολέμπας έχουν από 4 και πάνε για δυο αγωνιστικές αν δουν άλλη μια κίτρινη, Μαρκάνο και Τοροσίδης έχουν από 2 και θα χάσουν τον πρώτο προημιτελικό αν η ομάδα τους προκριθεί.

Δεν είναι όμως όλη η άμυνα, είναι και όλη η επίθεση! Από δυο κίτρινες έχουν Μιραλάς, Τζεμπούρ και Φουστέρ!

Αν δηλαδή το ματς πάει το ίδιο σκληρά με το Χάρκοβο (επτά κίτρινες και μια κόκκινη) με τον Ολυμπιακό να παίρνει τις πέντε κίτρινες τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα αν περάσει στους «8». Ας περάσει βέβαια και μετά βλέπουμε…

Τα ματς του Χατεγκάν με ουκρανικές ομάδες

ΑΠΟΕΛ-Σαχτάρ 0-2
Στ. Πάτρικς-Κάρπατι 1-3
Ντιναμό Κ-Στόουκ 1-1
Μαυροβούνιο-Ουκρανία 1-1 (U19)

Τα «ευρωπαϊκά» παιχνίδια του Ρουμάνου (αναφέρεται το σκορ και ο αριθμός των κίτρινων στον αγώνα).

2011-12

Τσάμπιονς Λιγκ

Σκέντια-Παρτίζαν 0-1 5
ΑΠΟΕΛ-Σαχτάρ 0-2 7

Γιουρόπα Λιγκ

Στ. Πάτρικς-Κάρπατι 1-3 5
Σπόρτιγκ-Νόρτζελαντ 2-1 5
Ντιναμό Κ-Στόουκ 1-1 7
Τβέντε-Οντενσε 3-2 9
Λοκομοτίβ-Ατλέτικ 2-1 3

2010-11
Γιουρόπα Λιγκ
Σιλαμάε-Ντιναμό Μινσκ 0-5 3
Ράντερς-Λοζάνη 2-3 6
Μπεσίκτας-Ελσίνκι 2-0 2

Πηγή: sday.gr