Το σύνθημα για τους αγώνες που ακολουθούν με τη Μέταλιστ και τον Παναθηναϊκό έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης. Ο Ισπανός τεχνικός έκανε κάποιες παρατηρήσεις για το παιχνίδι με τον Άρη και στη συνέχεια τόνισε ότι οι Πειραιώτες παίζουν πάντα για τη νίκη, κάτι που χρειάζεται να κάνουν κόντρα στους Ουκρανούς και το «τριφύλλι».

«Συγχαρητήρια για τη νίκη στο παιχνίδι με τον Άρη. Παίξαμε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και άρεσε πολύ και στον κόσμο μας. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, δεν ήμασταν καθόλου καλοί και δεν είχαμε πειθαρχία στο παιχνίδι μας», ανέφερε αρχικά ο 49χρονος προπονητής και συνέχισε:

«Τώρα έχουμε δύο κρίσιμα παιχνίδια, πρώτα με τη Μέταλιστ και στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό. Εμείς θέλουμε τη νίκη και στα δύο παιχνίδια. Μπορεί να έχουμε το προβάδισμα, αλλά δεν ηρεμούμε, δεν στεκόμαστε σ’ αυτό και συνεχίζουμε με τον ίδιο στόχο, που είναι η νίκη σε κάθε ματς. Πρώτα όμως το μυαλό μας είναι στη Μέταλιστ και όχι στο ντέρμπι, με αυτό θα ασχοληθούμε από την Παρασκευή. Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Πάντα παίζουμε για τη νίκη και αυτό θα κάνουμε και σε αυτά τα δύο παιχνίδια».

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Βαλβέρδε θα ζητήσει από τους παίκτες να πιέσουν από νωρίς τη Μέταλιστ και να προσπαθήσουν να πετύχουν όσο πιο νωρίς γίνεται ένα γκολ. Αυτό, άλλωστε, έχει γίνει στα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την ώθηση που δίνει το Καραϊσκάκη και να πάρουν την πρόκριση στους «8» του Europa League.

Ο Ισπανός τεχνικός περιμένει οι Ουκρανοί να έχουν κενά στην άμυνά τους, επειδή θα προσπαθήσουν να σκοράρουν και εκείνοι για να έχουν πιθανότητες να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εκεί θα χτυπήσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας και αυτός θα είναι ο ρόλος του Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος με κάθετες μπαλιές θα προσπαθήσει να ανοίξει την άμυνα της ουκρανικής ομάδας.

Όλα δείχνουν ότι το αρχικό σχήμα των Πειραιωτών θα αποτελέσουν οι Μέγιερι, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Φουστέρ και Τζεμπούρ. Υπενθυμίζεται ότι εκτός μένει ο Μέλμπεργκ, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής για τις κάρτες που συμπλήρωσε.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι επτά (!) ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού βρίσκονται στο όριο των καρτών και κινδυνεύουν να απουσιάσουν από τον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Πρόκειται για τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μαρκάνο, Χολέμπας, Φουστέρ, Μιραλάς και Τζεμπούρ, οι οποίοι έχουν από δύο κάρτες και αν δεχθούν ακόμη μία θα εκτίσουν ποινή μίας αγωνιστικής.

Πηγή: sport-fm.gr