Οι λύσεις που ψάχνει ο Ολυμπιακός για την ενίσχυση του ρόστερ του ενόψει της προσεχούς μεταγραφικής περιόδου, ίσως να μπορούν να καλυφθούν και εκ των έσω, καθώς στο Λιμάνι δεν λησμονούν ότι έχουν δώσει 22 δανεικούς παίκτες, αν και οι περισσότεροι από αυτούς είναι πιτσιρικάδες. Κάποιοι άλλοι, βέβαια, είναι σε ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία και δεν αποκλείεται να μπορούσαν να προσφέρουν βοήθειες στην προσπάθεια που κάνει το σύνολο του Τάκη Λεμονή.

Ένας από αυτούς είναι ο Γιάννης Γιαννιώτας, ο οποίος βρίσκεται στο έμψυχο δυναμικό της Βαγιαδολίδ. Στην ισπανική ομάδα, ο 24χρονος εξτρέμ έχει αγωνιστεί συνολικά 13 φορές, τις 10 από αυτές στο πρωτάθλημα της Β’ Ισπανίας και άλλες 3 στο Κύπελλο. Επίσης, έχει πετύχει 3 γκολ και 2 ασίστ. Όμως, οι 9 στις 10 συμμετοχές του στη Σεγούντα Ντιβιζιόν είναι ως αλλαγή. Οπότε, η προ διμήνου φημολογία ότι οι «μπιανκιβιολέτας» ήθελαν να τον αποκτήσουν με μόνιμη μεταγραφή, είχαν δημιουργήσει αίσθηση.

Πάντως, με δεδομένη την έλλειψη «γνήσιων» εξτρέμ στο έμψυχο δυναμικό των Πειραιωτών, θεωρείται δεδομένο ότι ο Γιαννιώτας θα μπορούσε να δώσει λύσεις. Κάτι σαν αυτό που κάνει και με την εθνική Ελλάδας, με την οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Ωστόσο, υπάρχει μια παράμετρος που δεν κάνει τόσο απλή την υπόθεση. Αυτή είναι η Βαγιαδολίδ, που δεν είναι σίγουρο κατά πόσο θα συναινέσει στο να σπάσει ο μονοετής δανεισμός στα μισά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ Ολυμπιακού και των Ισπανών, όμως αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί στο προσεχές μέλλον.

Πιο πολλές πιθανότητες να τερματιστεί δανεισμός, συγκεντρώνει η περίπτωση του Νίκου Βέργου. Όμως, ο νεαρός επιθετικός δεν συγκεντρώνει αντίστοιχα αρκετές πιθανότητες να μπει στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στη Βάσας, έχοντας «γράψει» 6 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ. Αλλά, ο ίδιος θέλει να φύγει από την Ουγγαρία και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο Βέργος φέρεται να έχει ζητήσει να πάρει μία ακόμα ευκαιρία στον Ολυμπιακό, κάτι το οποίο δεν δείχνει τόσο εύκολο. Ο σενάριο που δείχνει πιο πιθανό αυτήν τη στιγμή, είναι να πάει σε κάποια ομάδα της Super League, πιθανότατα ως δανεικός, προκειμένου να μείνει… ζεστός και να κρατήσει έναν αγωνιστικό ρυθμό. Πάντως, κάποιοι στο Λιμάνι δεν θα ήταν αρνητικοί να του δοθεί ο ρόλος του τρίτου επιθετικού, πίσω από τους Ανσαριφάρντ και Τζούρτζεβιτς (ο Εμενίκε είναι φευγάτος), ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα δεν θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.