Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που προσπαθούν να εκβιάσουν παραβάσεις από τους αντίπαλους τους, χωρίς εκείνοι να έχουν κάνει κάτι. Άλλοι ψάχνουν να πάρουν πέναλτι και άλλοι την αποβολή, κάποιες φορές με τόσο υπερβολικό τρόπο, που εκτίθενται.

Το φαινόμενο αυτό μόνο σπάνιο δεν είναι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά το να προχωράει σε αντίστοιχη κίνηση κάποιος προπονητής, δεν το λες και συνηθισμένο. Όπως ο Χάικο Χέρλιχ, κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού αγώνα της ομάδας του, Μπάγερ Λεβερκούζεν, στην έδρα της Μπρούσια Μενχενγκλάντμπαχ.

Ο 46χρονος τεχνικός έκανε σαν να τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα όταν πέρασε δίπλα του ο Ντενίς Ζακάρια, ο οποίος απλώς πήγε να μαζέψει την μπάλα και να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι με εκτέλεση πλαγίου. Τελικά, όχι μόνο δεν κατάφερε να πείσει τον διαιτητή ότι ο Ελβετός μέσος άξιζε την κόκκινη κάρτα, αλλά έγινε και το επίκεντρο χιουμοριστικών σχολίων σε ολόκληρη την ποδοσφαιρόφιλη Γερμανία και όχι μόνο…

Υπενθυμίζεται ότι πλέον η Αγγλική Ομοσπονδία έχει καθιερώσει ποινή κάποιων αγωνιστικών στους παίκτες που κάνουν θέατρο. Ο πρώτος που γνώρισε τη… γλύκα του σχετικού κανονισμού ήταν ο Ουμάρ Νιάσε της Έβερτον, ενώ ο κάτι αντίστοιχο βίωσε και ο Μανουέλ Μαντσίνι της Γουέστ Χαμ.

Στη Γερμανία δεν υπάρχει αντίστοιχος κανονισμός ούτε για τους παίκτες, φανταστείτε λοιπόν για τον προπονητή. Αλλά, θα είχε ενδιαφέρον εάν η προέκταση αυτής της ποινής και στους ανθρώπους που κάθονται στον πάγκο.

Για την ιστορία, η ομάδα του κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, καθώς επικράτησε με σκορ 0-1.

Δείτε το βίντεο: