Δεν λέγεται τυχαία «Γηραιά Κυρία», καθώς φέτος συμπλήρωσε τα 120 χρόνια ιστορίας της στο ιταλικό και παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Σε αυτό το διάστημα, έχουν σημειωθεί πάρα πολλά γκολ από παίκτες που φορούσαν τη φανέλα της. Ένα, όμως, από αυτά ξεχώρισε, καθώς οι οπαδοί της Γιουβέντους το ανέδειξαν με διαφορά το κορυφαίο του συλλόγου σε αυτήν τεράστια πορεία του. Ο λόγος για το νικητήριο τέρμα του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο κόνστρα στη Φιορεντίνα τον Δεκέμβριο του 1994, στο παιχνίδι που οι «μπιανκονέρι» είχαν επικρατήσει με 3-2. Η έμπνευση του «Μεγαλέξανδρου» του κάλτσιο, όταν εκείνος ήταν μόλις 20 ετών, είναι αριστούργημα και δύσκολα θα διαφωνήσει πολύς κόσμος με την ανάδειξή του στην κορυφαία θέση.  Το αριστούργημα του Ντελ Πιέρο:

Ο Ντελ Πιέρο ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της Γιούβε για την επιλογή τους, μέσω ενός βίντεο που ανέβασε ο σύλλογος στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Για την ιστορία, τη δεύτερη θέση στη σχετική ψηφοφορία κατέλαβε ο Κλάουντι Μαρκίζιο για το γκολ του επί της Ίντερ την περίοδο 2009-10, ενώ το άτυπο βάθρο συμπλήρωσε το τέρμα του Φαμπρίτσιο Ραβανέλι στον τελικό του Champions League την περίοδο 1995-96 κόντρα στον Άγιαξ. Το γκολ του Μαρκίζιο:

Το τέρμα του Ραβανέλι: