Πληθαίνουν ώρα με την ώρα οι φωνές πολλών Αιγυπτίων, αξιωματούχων και μη που θεωρούν πως τα πρωτοφανή επεισόδια που κόστισαν τη ζωή τουλάχιστον 73 ανθρώπων στο ματς Αλ Μασρί-Αλ Αχλί είχαν πολιτικό κίνητρο.

«Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι πόλεμος και άνθρωποι πέθαιναν μπροστά στα μάτια μας», είπε ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων Μοχάμεντ Αμπό Τρεικα, ο επίσης δέχτηκε επίθεση. Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως από την αφρικανική χώρα, τα επεισόδια ήταν το αποτέλεσμα δράσης στοιχείων που πρόσκεινται στο ανατραπέν καθεστώς του πρώην προέδρου Μουμπάρακ.

«Δεν πιστεύω πως το ποδόσφαιρο έχει οποιαδήποτε σχέση με όσα έγιναν. Πρόκειται για κακοποιούς, όχι φιλάθλους. Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται η είσοδος σε ανθρώπους που κουβαλούν μαζί τους μαχαίρια; Κατά τη γνώμη μου είναι κάποιοι που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας», δήλωσε στο BBC ο Χάνι Σεντίκ που παλιότερα είχε φορέσει τη φανέλα της Αλ Αχλί.

Το μεγαλύτερο κόμμα της Αιγύπτου μετά τις τελευταίες εκλογές, η «Μουσουλμανική Μειονότητα», προχώρησε ακόμη περισσότερο, όχι φωτογραφίζοντας αλλά κατονομάζοντας αυτούς που κρύβονται πίσω από τα αιματηρά επεισόδια.
«Τα γεγονότα του Πορτ Σαΐντ ήταν προσχεδιασμένα και αποτελούν ένα μήνυμα από τους νοσταλγούς του παλαιού καθεστώτος», ανέφερε εκπρόσωπός της.