Το «ψαλίδι» του Κλέιτον έδωσε το «τρίποντο» στον Παναθηναϊκό, όμως οι επεμβάσεις του Καρνέζη τον κράτησαν «ζωντανό»! Ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» μίλησε για την… βραδιά της καριέρας του στα Γιάννενα!

Άλλωστε η… νύχτα της περασμένης Κυριακής στα Γιάννενα ήταν χωρίς υπερβολή η σωτήρια για τον «Όρε». Το γκολ που δέχτηκε πέρσι στο ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ και η αποβολή στο Περιστέρι φέτος στην αρχή της σεζόν ήταν οι δύο… ευκαιρίες που πέταξε στον κουβά!

Στο ματς με τον Πανιώνιο για το κύπελλο αν και έπιασε ένα πέναλτι δεν ήταν αρκετό για να γίνει «ήρωας» αφού η… μοίρα έδειξε τον Σιδεράκη! Στους «Ζωσιμάδες» όμως ήρθε η σειρά του. Ο Κερκυραίος τερματοφύλακας… έπιανε τα άπιαστα και κράτησε τον Παναθηναϊκό μέσα στο ματς όση ώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα «σφυροκοπούσε» ψάχνοντας το γκολ.

O πορτιέρο του Παναθηναϊκού… έστω και τηλεφωνικά γύρισε στον «τόπο του εγκλήματος» ή καλύτερα στον τόπο των μεγάλων επεμβάσεων (για τον ίδιο) καθώς μίλησε στην εκπομπή «Ήχοι της αλάνας» του Giga fm Ιωαννίνων και τους δημοσιογράφους Έλενα Αντωνίου και Μιχάλη Μερτζιανίδη.

Για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ήταν δύσκολες οι συνθήκες για τους παίκτες να παίξουν σε ένα τέτοιο γήπεδο. Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιοι τραυματισμό. Αλλά ίσως άλλες φορές πρέπει να αλλάζει η ώρα γιατί είναι δύσκολες οι συνθήκες να γίνει αγώνας όταν το μισό γήπεδο είναι παγωμένο. Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό. Ποιοτικό ματς δεν μπορούσε να γίνει. Όμως υπήρχαν και φάσεις και ρυθμός και αυτό άρεσε στον κόσμο. Δεν μπορούσε να παιχτεί ωραίο ποδόσφαιρο. Μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο έπρεπε να αντιδράσουμε. Έπρεπε να το κερδίσουμε και αντιδράσαμε σωστά».

Για το αν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα της Κυριακής: «Ποτέ δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, ούτε πάντα είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Κι εμείς δεν έπρεπε να αποκλειστούμε από τον Πανιώνιο αλλά δεν έγινε. Ο ΠΑΣ έχασε ευκαιρίες, αλλά εμείς κρατήσαμε το μηδέν πίσω, βάλαμε το γκολ και κερδίσαμε».

Για τον ρόλο του τερματοφύλακα: «Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιόμορφη και παράξενη θέση. Χρειάζεται δουλειά και απόλυτη συγκέντρωση. Πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος, αλλά πέρα από τα προσόντα χρειάζονται και παιχνίδια. Αν δεν έχεις παιχνίδια δεν μπορείς να πάρεις τις κατάλληλες αποφάσεις, ενώ όταν έχεις παιχνίδια αποδίδεις καλύτερα. Πάντα υπάρχει και το άγχος όταν παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα. Η θέση είναι ιδιόμορφη. Μπορεί 90΄να είσαι ο καλύτερος και να σε στιγματίσει μια φάση αφού όλοι αυτό θα θυμούνται. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι περισσότερο από όσο πρέπει. Χρειάζεται πάντα προσπάθεια και να μην τα παρατάς ποτέ. Αν πάσα στιγμή χρειάζεται να είσαι έτοιμος. Όποιος προσπαθεί έστω κι αργά ανταμείβεται».

Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Ο κύριος Φερέιρα είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα με εμπειρία. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε κοντά μας έστω κι αν μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε ακόμη τώρα. Όσοι τον ζουν όμως καθημερινά το καταλαβαίνουν. Είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος και εργατικός».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με πέρσι: «Πολλά βοήθησαν την ομάδα. Είμαστε πιο δεμένοι φέτος και προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, ενώ πέρσι παίζαμε ανορθόδοξα. Προσπαθούμε να κρατήσουμε την μπάλα. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη μας πείσμωσε και όλοι ήρθαμε πιο κοντά. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και ξέρουμε ο ένας τον άλλο».

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: «Είμαι χαρούμενος που είμαι για 5ο χρόνο στον Παναθηναϊκό. Άλλαξαν πολλά όλα αυτά τα χρόνια, βρέθηκα συμπαίκτες με μεγάλους παίκτες και έμαθα πολλά. Θέλω να παίζω και να πετύχω πράγματα με τον Παναθηναϊκό. Να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τίτλους και να πάει πιο ψηλά».

Η γνώμη του για τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Τα Γιάννενα έχουμε μια καλή έδρα και είναι όμορφη πόλη. Είμαι από την Κέρκυρα και το ξέρω από πρώτο χέρι. Αγαπάνε την ομάδα και είναι δύσκολη έδρα. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει σε ένα γεμάτο γήπεδο, αλλά με ένα καλύτερο αγωνιστικό χώρο. Τα Γιάννενα έχουν καλή ομάδα και παίκτες και είναι κρίμα να υπάρχει ένα τέτοιο γήπεδο που δυσκολεύει και τους ίδιους, όχι μόνο τους αντιπάλους».

Τέλος, όσο αφορά τους συμπαίκτες που όλα αυτά τα χρόνια ξεχώρισε στον Παναθηναϊκό, ο «Όρε» τόνισε πως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν ο κορυφαίος σε χαρακτήρα και συμπεριφορά, ο Κατσουράνης είναι ο πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, ο Καραγκούνης έχει κάνει μια πολύ μεγάλη καριέρα, ενώ ο Γκούμας ήταν ένας πρωταθλητής Ευρώπης κι από μόνο το λέει πολλά!

Πηγή: gazzetta.gr