Με τον Νέρι Καστίγιο η αλήθεια είναι ότι δεν πλήττεις ποτέ. Οπότε δεν προκάλεσε και ιδιαίτερη εντύπωση η επίθεση που εξαπέλυσε ο Μεξικανός στον πρώην προπονητή του Μίχαλ Πρόμπιερζ μετά το γκολ που πέτυχε και χάρισε τη νίκη στον Αρη επί του ΠΑΣ. Εχει πει και χειρότερα.

Παρ’ ότι οδεύει στα 28 του έχει ακόμη εκείνη την παιδική αφέλεια και την άγνοια κινδύνου που υπαγορεύεται από τα πολλά μηδενικά στον τραπεζικό του λογαριασμό, έστω και αν στον Αρη, όπως είπε, δεν τα έχει δει ακόμη. Το θέμα δεν είναι βέβαια το συμβόλαιό του, από το οποίο οι «κίτρινοι», αν μπορούσαν, ευχαρίστως θα είχαν απαλλαγεί. Είναι η αγωνιστική του συμπεριφορά και εικόνα του στο γήπεδο που διχάζει. Κρατάει πολύ την μπάλα στα πόδια του, χάνει τη θέση του στο γήπεδο, δεν πασάρει αρκετά και δεν απειλεί όσο θα ήθελαν οι προπονητές του.

Ακόμη και στον αγώνα με τα Γιάννινα που επέστρεψε μετά την καραντίνα, ματς στο οποίο έδειξε διάθεση, έτρεξε και πέτυχε και ένα γκολ, τα συναισθήματα του κόσμου είναι ανάμεικτα. Με λίγα λόγια δεν… ψήνονται επειδή πέτυχε ένα γκολ. Ποιος να τους κατηγορήσει, όταν ο ίδιος ο παίκτης έχει δώσει άπειρες αφορμές; Ο Τσιώλης έχει ακόμη να το λέει πόσο προδομένος αισθάνεται που πήρε την απόφαση να στηρίξει το αγωνιστικό του πλάνο πάνω σε αυτόν. Του έδωσε άπειρη ελευθερία, ακόμη και το περιβραχιόνιο του αρχηγού για να τον… φτιάξει, να του δείξει ότι θέλει να γίνει ο ηγέτης.

Τι εισέπραξε; Κακές εμφανίσεις και την αποβολή στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Κάποιοι ισχυρίζονται μάλιστα ότι «αφού ο Νέρι δεν έπαιξε μπάλα με τον Τσιώλη που του έκανε όλα τα χατίρια, δεν πρόκειται να παίξει με κανέναν προπονητή».
Γρήγορα επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψή τους αφού και με τον Πρόμπιερζ τα ίδια έκανε. Όταν έγινε αλλαγή στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια και ο Πολωνός τον έστειλε στο… ψυγείο.

Η άρνησή του να αποχωρήσει και ο κίνδυνος μιας προσφυγής που θα ήταν μαχαιριά για τον Αρη, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση του Πρόμπιερζ, τον έβγαλαν από τη ναφθαλίνη.

Ισως είναι η τελευταία του ευκαιρία να… το γυρίσει. Ο Μιχαλήτσος με τον Σεμερτζίδη θα τον στηρίξουν όσο μπορούν. Θα προσπαθήσουν να βρουν το κουμπί που δεν μπόρεσε να βρει κανείς προπονητής σε καμία ομάδα από το 2007 και μετά που έφυγε από τον Ολυμπιακό, καθιστώντας τον ένα ταλέντο που έμεινε ταλέντο. Ο Αρης έχει μπροστά του δυο παιχνίδια με τον Ατρόμητο στα οποία παίζεται όλη η χρονιά.

Είναι παιχνίδια φτιαγμένα για ποδοσφαιριστές από άλλη πάστα. Ένας από αυτούς είναι ο Καστίγιο, που τα τελευταία χρόνια είναι μαλωμένος με τη διάρκεια. Εχει μπροστά του τη χρυσή ευκαιρία να αποδείξει ότι παραμένει ο χαρισματικός παίκτης, που μπορεί με μια ενέργειά του να κρίνει ένα παιχνίδι. Να πάρει τον μέτριο φετινό Αρη στις πλάτες του τώρα που η μπάλα καίει και θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάχυ. Ο κόσμος αυτό περιμένει και για αυτό είναι επιφυλακτικός απέναντί του. Αλλωστε ο κόσμος του Αρη έχει πληγωθεί από την προσωπολατρία κατά το παρελθόν.

ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΟΥ;

Το ότι ο Καστίγιο αφιέρωσε το γκολ στον Γιάννη Μιχαλήτσο και τον Γιώργο Σεμερτζίδη μόνο τυχαίο δεν ήταν. Το υπηρεσιακό δίδυμο του Αρη από την Παρασκευή που ανέλαβε, ξεκίνησε μια προσπάθεια να… φτιάξει τον παίκτη μέσα από αλλεπάλληλα τετ α τετ. Να του ξυπνήσει τον εγωισμό, να τον αφυπνίσει, να του δώσει να καταλάβει ότι… ιδού η Ρόσος ιδού και το πήδημα. Από κοντά και ο πρόεδρος του Αρη που όλο αυτό το διάστημα που ο Μεξικανός ήταν στο μάτι του κυκλώνα προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες και να προστατεύσει τη μεγαλύτερη φετινή επένδυσή της διοίκησης, ελπίζοντας ότι έστω και στο δεύτερο μισό της σεζόν θα γίνει η απόσβεση.

Πηγή: sday.gr