Η συναπόφαση της FIFA και της διορισμένης από αυτήν Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ να διαγράψουν από το νέο Πειθαρχικό Κώδικα τις διατάξεις που ίσχυαν για «μεμονωμένα» και «εκτεταμένα» επεισόδια, ανοίγει τον… δρόμο για ατιμωρησία στα επεισόδια που γίνονται στις εξέδρες ή/και εντός αγωνιστικού χώρου από τους οπαδούς των ομάδων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα soccerplus.gr, πριν από λίγο καιρό, τα επεισόδια μεταξύ οπαδών στις εξέδρες ή/και εντός αγωνιστικού χώρου, οδηγούσαν σε ποινές, οι οποίες επιβάλλονταν στην ΠΑΕ που είχε την «αντικειμενική ευθύνη» για τη συμπεριφορά των οπαδών της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ποινές που επιβλήθηκαν στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας 2016-17 στον Βόλο, στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού.

Πλέον, τα επεισόδια που προκαλούν οπαδοί στις εξέδρες θα μένουν ατιμώρητα, διότι αφαιρέθηκαν οι σχετικές διατάξεις από τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στη FIFA, ούτε στην UEFA.

Αντίθετα, η τιμωρία μιας ομάδας για τη συμπεριφορά των οπαδών της εξακολουθεί να προβλέπεται για περιπτώσεις όπως απρεπή συνθήματα, λέιζερ, πυρσοί, ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων, είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και βιαιοπραγία κατά αξιωματούχων αγώνα.

TAGS