Με τον Ντίντακ Βιλά να έχει περάσει ήδη την πόρτα της εξόδου και να βρίσκεται λίγο πριν το κατώφλι της Εσπανιόλ, η ΑΕΚ χρειαζόταν ενίσχυση στη θέση του αριστερού μπακ. Αυτή φαίνεται ότι θα έρθει μέσω της απόκτησης του Έλντερ Λόπες, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για να περάσει ιατρικά και αν όλα πάνε καλά θα ανακοινωθεί.

Ο Πορτογάλος ανήκει στη Λας Πάλμας, την ομάδα του Σέρχιο Αραούχο δηλαδή, και αποτελεί επιλογή του ίδιου του Μανόλο Χιμένεθ. Η Ένωση έχει συμφωνήσει ήδη με τον 28χρονο ποδοσφαιριστή (όσο είναι και ο προκάτοχος της θέσης που θα καλύψει), ο οποίος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο τριών ετών.

Η επιλογή του έγινε μέσα από μια λίστα παικτών που είχε σχηματιστεί πριν προκύψει το θέμα της αποχώρησης του Ντίντακ. Στην ομάδα των Καναρίων Νήσων ο Λόπες αγωνίστηκε 15 φορές στα δύο χρόνια παρουσίας του, ενώ πριν από την Ισπανία αγωνίστηκε μόνο σε ομάδες της Πορτογαλίας, όπως η Πάσος Φερέιρα και η Μπέιρα Μαρ.

Πάντως, στα 19 του εντοπίστηκε από Ιταλούς σκάουτερ, πήρε μεταγραφή στην Πάρμα, αλλά δεν αγωνίστηκε ποτέ με τους «τζιαλομπλού».