Ένα από τα πιο «καυτά» θέματα στην Ιταλία αυτό το διάστημα είναι ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν και το πώς κατάφερε να δώσει την απάντησή του σε εκείνους που είχαν… αποφανθεί ότι τα 90 εκατ. ευρώ που έδωσε το προηγούμενο καλοκαίρι η Γιουβέντους στη Νάπολι για να τον αποκτήσει ήταν υπερβολικά πολλά χρήματα. Η αλήθεια είναι πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα λεφτά που «παίζουν» για κάποιους ποδοσφαιριστές είναι πάρα πολλά. Το έχουν καυτηριάσει αυτό και αρκετοί επαγγελματίες παίκτες του υψηλότερου επιπέδου, με προεξέχοντα τον Τόμας Μίλερ. Ωστόσο, όλοι ξέρουν ότι με αυτά τα δεδομένα, όποιος θέλει να πρωταγωνιστήσει, πρέπει να πληρώσει και μάλιστα αδρά.

Η Γιούβε έκανε την οικονομική της υπέρβαση το καλοκαίρι του 2016, τα… έσταξε στους Ναπολιτάνους για τον «Πιπίτα» και παρά τις εκατέρωθεν αντιδράσεις, εκείνος δικαίωσε τον σύλλογο για την επιλογή αυτή. Αποκορύφωμα των σημαντικών γκολ που έχει σημειώσει, ήταν τα δύο στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με τη Μονακό στο Πριγκιπάτο, με το 0-2 να φέρνει με το ενάμισι πόδι την ιταλική ομάδα στον τελικό του Κάρντιφ. Σήμερα το βράδυ (21:45 ώρα Ελλάδος) στο γήπεδο του Πιεμόντε ο Ιγκουαϊν θα είναι το κεντρικό πρόσωπο και όλοι οι «μπιανκονέρι» ελπίζουν σε ακόμη μια εμφάνιση ανάλογη με του πρώτου ματς. Και ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, είναι δεδομένο πως θα υπάρχει «ζωγραφισμένο» στο πρόσωπο του Μπέπε Μαρότα (γενικός διευθυντής του συλλόγου), ο οποίος ήταν αυτός που επέμεινε περισσότερο για να… ανηφορίσει ο Ιγκουαΐν στο Τορίνο.

Παράλληλα, στη Γιουβέντους ψάχνονται ενόψει της νέας σεζόν και για ένα μεγάλο «εργαλείο» στη μεσαία γραμμή της ομάδας, με τον μικρόσωμο, αλλά θαυματουργό Μάρκο Βεράτι, να είναι στο «ραντάρ» της. Ωστόσο, φαίνεται ότι για την περίπτωσή του υπάρχουν κάποια εμπόδια. Δεν είναι μόνο το υψηλό κόστος της μεταγραφής. Όπως αποδείχθηκε, η Γιουβέντους πλέον είναι σε θέση να ματσάρει υψηλές προσφορές και να παίρνει τους ποδοσφαιριστές που της χρειάζονται. Ωστόσο, ο 24χρονος χαφ αγωνίζεται σε μια ομάδα που τα χρήματα δεν τη δελεάζουν ιδιαίτερα.

Αν και τον Μάρτιο είχε ανάψει… φωτιές στην Παρί Σεν Ζερμέν, λέγοντας ότι ο πελάτης του δεν μπορεί να κερδίσει όλα όσα θα ήθελε με τη γαλλική ομάδα και ότι ίσως αποχωρήσει, ο Ντονάτο ντι Κάμπλι δήλωσε χθες ότι «ο Μάρκο δεν πρόκειται να γυρίσει στην Ιταλία». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο μάνατζερ του Βεράτι: «Είναι χαρούμενος στο Παρίσι και έχει συμβόλαιο με την Παρί μέχρι το 2021, με μια ομάδα που τον αγαπάει. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες προτάσεις, αλλά όποιος τον θέλει θα πρέπει πρώτα να μιλήσει με τον σύλλογό του. Η Γιουβέντους και η Ίντερ δεν είναι στην πρώτη γραμμή για την απόκτησή του, ούτε καν στη δεύτερη».