Μπορεί η ΑΕΚ να είναι μόνο προσωρινά πρώτη, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αρκετούς λόγους να χαμογελούν από χθες μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με 2-0. Η τρίτη συνεχής νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα και σε μια δύσκολη έδρα, η καλή αμυντική λειτουργία, ο σαφής αγωνιστικός προσανατολισμός και η ανάδειξη νέων πρωταγωνιστών (ο Γεωργέας σε ρόλο μέσου, ο Μπέλεκ σε ρόλο… σκόρερ και ο 19χρονος Κλωναρίδης) ήταν μόνο μερικά από αυτά.

Αυτή η «Ένωση» δεν εντυπωσιάζει, ωστόσο παίρνει σχεδόν το μέγιστο από το περιορισμένης (κακά τα ψέματα) ποιότητας ρόστερ της και έχει παρουσιάσει σημάδια μεγάλης βελτίωσης στην ανασταλτική λειτουργία, τους αυτοματισμούς και την παραγωγή παιχνιδιού. Και από τη στιγμή που η «πολυτέλεια» της ενίσχυσης δεν υπάρχει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, μοναδική απαίτηση του κόσμου είναι η υπάρχουσα ομάδα να εξαντλεί τις δυνατότητές της.

Σύμμαχος της αισιοδοξίας που γεννούν οι νίκες είναι το ευνοϊκό πρόγραμμα, αφού μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά Κέρκυρα (εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Ατρόμητο (εκτός) και Δόξα Δράμας (εντός), κάτι που της δίνει τη δυνατότητα να παραμείνει κοντά στην κορυφή. Μέχρι το προσεχές ματς της Σούπερ Λίγκας, η ΑΕΚ έχει την Πέμπτη το ματς με την Άντερλεχτ στο ΟΑΚΑ (20:00), όπου στόχος είναι να πάρει βαθμό ή βαθμούς και να διαγράψει αυτό το διόλου κολακευτικό «μηδέν» μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές στο Europa League.

Χάνει «Λύμπε»

Ο τραυματισμός του Νίκου Λυμπερόπουλου ήταν η μοναδική σκιά στη χθεσινή νίκη. Ο Μεσσήνιος φορ αποχώρησε τραυματίας και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση στον δεξιό δικέφαλο. Ο «Λύμπε» θα χάσει σίγουρα τα ματς με Άντερλεχτ και Κέρκυρα την επόμενη εβδομάδα, ενώ από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί τη Δευτέρα θα φανεί πόσο καιρό θα λείψει από τα γήπεδα. Υπενθυμίζεται πως έχει δηλωθεί να εκτίσει τιμωρία λόγω καρτών στο ματς της 13ης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Κίτρινος πυρετός

Πέρα από τα προβλήματα τραυματισμών, η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει κι αυτά με τις κάρτες. Ο Νίκος Καράμπελας συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες και θα αποφασιστεί σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή ματς θα λείψει. Στο όριο των τριών καρτών είναι οι Δέλλας, Μανωλάς και Αραμπατζής, ενώ έξι κάρτες έχει ο Λυμπερόπουλος. Εκτός μέχρι το τέλος του 2011 είναι ο Παντελής Καφές και μέχρι το τέλος της σεζόν ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν. Το παρήγορο πάντως είναι πως επιστρέφουν Βάργκας, Ρίκκα και Λαγός.

Να’ χε και λεφτά…

Μέσα στο γενικό κλίμα ικανοποίησης που φέρνουν οι νίκες, η έλλειψη χρημάτων αποτελεί το μόνιμο «σύννεφο» πάνω από το στρατόπεδο της ΑΕΚ. Νίκος Νοτιάς και Σταύρος Αδαμίδης συνεχίζουν τις επαφές και φιλοδοξούν να έχουν κάτι χειροπιαστό, που θα προσφέρει λύσεις για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ μέχρι τη γενική συνέλευση στις 2 Δεκεμβρίου. Τόσο ο μεγαλομέτοχος, όσο και ο πρόεδρος της ΠΑΕ κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, θέλοντας προφανώς να μην καλλιεργήσουν ελπίδες που μπορεί να αποδειχτούν… φρούδες και να φέρουν επιπλέον απογοήτευση στον ήδη πικραμένο κόσμο της ομάδας.

Πηγή: sport-fm.gr