Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία… Εφτά γκολ πέτυχε η Βαλένθια εναντίον της Γκενκ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ με πρωταγωνιστή τον Σολδάδο που έκανε χατ-τρικ σε 25 λεπτά.

Η Λεβερκούζεν κέρδισε 2-1 την Τσέλσι στην Γερμανία, προκρίθηκε και μαθηματικά και έβαλε σε μπερδέματα την αντίπαλό της που παραπαίει…

Την αρχή, έκανε ο Γιόνας στο 10’ και μετά ανέλαβε ο Σολδάδο που από το 13’ μέχρι το 39’ εκτίναξε το σκορ στο 4-0, κλειδώνοντας την νίκη και στέλνοντας την ομάδα του άνετη στα αποδυτήρια. Κι αν περίμενε κάποιος να ηρεμήσουν οι «νυχτερίδες», κάνει λάθος, αφού «δάγκωναν» και στο δεύτερο μέρος. Ο Ερνάντες στο 68’ έκανε το 5-0, ο Αντούριθ στο 70’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-0 και ο Κόστα στο 81’ έκλεισε το σκορ στο 7-0!

Βαλένθια: Άλβες, Ραμί, Ρουίθ, Ματιέ, Μιγκέλ, Τοπάλ, Φεγκούλι, Πάμπλο Ερνάντες, Κόστα, Ζόνας, Σολδάδο
Γκενκ: Κέτελες, Μπόρε, Νάντσον, Χάιλαντ, Τόζερ, Ντε Μπρούιν, Κέιμους, Πούντιλ, Βόσεν, Μπαρντά, Μπουφέλ

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Τσέλσι μπαίνει σε μπλεξίματα αφού ηττήθηκε από την Λεβερκούζεν στην Γερμανία με 2-1, με κεντρικό πρόσωπο της ημέρας τον Μπάλακ, ο οποίος συμπλήρωσε τις 100 συμμετοχές απέναντι στην πρώην ομάδα του. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό. Ο Ντρογκμπά στο 48’ έκανε το 1-0 για τους Λονδρέζους και όλοι νόμισαν πως το παιχνίδι τελείωσε. Οι Γερμανοί παρέμειναν Γερμανοί και γύρισαν το παιχνίδι. Αρχικά, ισοφάρισε ο Ντερτιγιόκ στο 78’ και ο Φρίντριχ έδωσε την μεγάλη νίκη στο 91’.

Λεβερκούζεν: Λένο, Σβάαμπ, Φρίντριχ, Τοπράκ, Κάντλετς, Κάστρο, Ρόλφες, Μπέντερ, Μπάλακ, Σαμ, Κίσλινγκ
Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίς, Μποζίνγκουα, Τέρι, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Ραούλ Μεϊρέλες, Μάτα, Ντρογκμπά, Στάριτζ

Τα σέναρια

Πλέον, οι Γερμανοί κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αφού είναι πρώτοι και παίζουν με την αδιάφορη Γκενκ. Από την άλλη, Τσέλσι και Βαλένθια διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Στάμφορντ Μπρίτζ και τα σενάρια είναι τα εξής. Οι Βρετανοί προκρίνονται με νίκη ή με το 0-0. Οποιαδήποτε άλλη ισοπαλία ή νίκη των Ισπανών δίνει στην Βαλένθια το εισιτήριο για τους «16».

Η βαθμολογία
Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Λεβερκούζεν 9 (7-7)
2) Τσέλσι 8 (10-4)
3) Βαλένθια 8 (12-4)
4) Γκενκ 2 (1-15)

Η τελευταία αγωνιστική (06/12)

Τσέλσι-Βαλένθια
Γκενκ-Λεβερκούζεν

Πηγή: sport-fm.gr