Η χρυσή πρωταθλήτρια του άλματος επι κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 για τις συνθήκες προετοιμασίας της, τις διαφορές στην προπόνηση μεταξύ των χωρών αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

«Δεν έχει να κάνει από ποια χώρα προέρχεται ο κάθε αθλητής, η δυσκολία της προετοιμασίας σου αλλά και οι επιτυχίες που μπορεί να έχεις», σχολίασε η Ελληνίδα αθλήτρια και συνέχισε «ποτέ δεν σκέφτομαι τι πέτυχα πέρασα ακόμα και αν αυτό είναι το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντα βάζω νέους στόχους».

Μεγάλο ενδιαφέρον ωστόσο είχε η απάντηση της Κατερίνας Στεφανίδη στην τοποθέτηση του δημοσιογράφου πως οι συνθήκες προπόνησης σε μία χώρα όπως η Αμερική (στην οποία ζει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια) είναι διαφορετικές λόγω βοήθειας από την πολιτεία. «Κάνετε μεγάλο λάθος σε αυτό. Εμείς γυμναζόμαστε σε ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο και πληρώνουμε 25 δολάρια τη μέρα όπως και οι Αμερικάνοι. Το γρασίδι δεν είναι πιο πράσινο στην άλλη πλευρά όπως πολλοί πιστεύουν».

Για τους μελλοντικούς της στόχους τέλος η Κατερίνα Στεφανίδη ανέφερε πως «δουλεύω για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου τον Αύγουστο καθώς είναι ο μεγάλος μου στόχος μιας και δεν έχω κάποιο μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση».