Το απότομο κρύο αναγκάζει τον Φερνάντο Σάντος να καταστρώνει τα πλάνα του για το φιλικό με τη Ρουμανία φορώντας γάντια και σκουφάκι, έτσι δηλαδή, όπως πήραν μέρος στην τελευταία προπόνηση και οι Έλληνες διεθνείς. Με εννέα αλλαγές προτίθεται να κατεβάσει την Εθνική ο Πορτογάλος, ενώ τουλάχιστον δύο θα είναι οι ποδοσφαιριστές που θα πάρουν για πρώτη φορά το χρίσμα.

Με βάση όσα έδειξε στην προπόνηση ο Σάντος, Γιαννούλης και Μαλεζάς θα πρέπει να ετοιμάζονται για κέρασμα μετά το ματς της Τρίτης καθώς έχουν πολλές πιθανότητες να ξεκινήσουν ως βασικοί. Ιδιαίτερα για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ, κάτι τέτοιο θα αποτελέσει δικαίωση αφού πολλές φορές έχει κληθεί σε αποστολή χωρίς όμως να έχει παίξει με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Ο ίδιος δηλώνει σχετικά: «Πράγματι, έχει συμβεί πολλές φορές αυτό. Εύχομαι να γίνει το όνειρό μου πραγματικότητα και να βοηθήσω την Εθνική ομάδα την Τρίτη κόντρα στη Ρουμανία».

Στη συνέχεια μίλησε όχι μόνο για αυτό το ματς αλλά και για εαυτό που προηγήθηκε με τη Ρωσία: «Δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο πως μπορούμε να νικήσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Εάν ήμασταν πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Μας δίνει αυτοπεποίθηση ότι σε ένα ακόμη παιχνίδι δεν χάσαμε. Το ματς με τη Ρουμανία είναι ένα ακόμη ματς προετοιμασίας. Στόχος είναι να μην χάσουμε και φυσικά θα πάμε για τη νίκη. Ο προπονητής έχει την άποψη να δοκιμάσει νέα πρόσωπα. Θα είμαστε έτοιμοι για να βοηθήσουμε».

Η προπόνηση υπό αρκετό κρύο, διήρκησε 75 λεπτά και μετά το ζέσταμα ακολούθησε διπλό στα τρία τέταρτα του γηπέδου. Σύμφωνε με όσα έχει στο μυαλό του ο Σάντος, εννέα από τους έντεκα παίκτες θα είναι διαφορετικοί σε σχέση με τον αγώνα με τη Ρωσία. Με τους βασικούς έπαιξαν οι Χαλκιάς, Μανιάτης, Γιαννούλης, Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς, Τζιόλης, Καραγκούνης, Μάκος, Κονέ, Χαριστέας, Λυμπερόπουλος, δηλαδή μόνο οι Παπασταθόπουλος και Καραγκούνης παραμένουν στις θέσεις του, ενώ το σύστημα θα είναι και πάλι 4-3-3.

Την άλλη ομάδα αποτελούσαν οι Καπίνο, Σαλπιγγίδης, Χολέμπας. Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανιάτογλου (ο μεταφραστής του Σλαντος), Κατσουράνης, Φωτάκης, Θεοδωρίδης, Γκέκας, Σαμαράς, Μήτρογλου.

Στο δεύτερο μέρος του προπονητικού διπλού άλλαξαν ομάδες Λυμπερόπουλος και Μήτρογλου, με τον επιθετικό της ΑΕΚ πάντως να έχει λογικά τη θέση βασικού, ενώ για μικρότερο διάστημα κάτι αντίστοιχο έγινε με Χαλκιά και Καπίνο. Ο Τζόρβας έκανε ατομικό με τον Ζουστίνιο, ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης στο γυμναστήριο.

Η Εθνική θα πραγματοποιήσει ακόμη μία προπόνηση το πρωί της Δευτέρας, ενώ αργότερα θα πετάξει για Σεντ Γκάλεν και θα συνεχίσει με λεωφορείο μέχρι το Αλταχ.

Πηγή: sport-fm.gr