Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του Ζοσέ Μουρίνιο με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Λιονέλ Μέσι ή μιας… Φεράρι με μία Πόρσε, όπως δήλωσε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός στο γερμανικό περιοδικό «kicker».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πορτογάλος:

Έχει γίνει πολύς λόγος για τα γκολ που πέτυχες την περσινή σεζόν. Πόσα πέτυχες στο ισπανικό πρωτάθλημα, 40 ή 41;
«Για να είμαι ειλικρινής ένα γκολ περισσότερο ή λιγότερο δεν είναι τόσο σημαντικό για εμένα. Νομίζω ότι το αμφισβητούμενο γκολ ανήκει και σε εμένα, επειδή απλά η μπάλα ακούμπησε στο κεφάλι του Πέπε. Από την πλευρά μου, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και το τεχνικό επιτελείο, επειδή χωρίς εκείνους, δεν θα είχα πετύχει το συγκεκριμένο ρεκόρ».

Ο προπονητής σου, Ζοσέ Μουρίνιο, είναι γνωστός ως ο «εκλεκτός»; Τι πιστεύεις ότι κάνει τόσο ξεχωριστό τον Μουρίνιο;

«Δεν ξέρω αν αυτός ο τίτλος είναι σωστός και μπορούμε να τον περιγράψουμε έτσι, αλλά η αλήθεια είναι ότι δουλεύει διαφορετικά σε σχέση με άλλους προπονητές και για αυτό είναι ο καλύτερος από τους υπόλοιπους. Έχει εξαιρετικές ιδέες και καταλαβαίνει τέλεια το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή».

Ο Μουρίνιο είναι καλύτερος και από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον;
«Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Μουρίνιο και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Είναι σαν συγκρίνεις εμένα και τον Λιονέλ Μέσι ή τη Φεράρι με μία Πόρσε. Έχω συνεργαστεί με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για αρκετά χρόνια και γνωρίζω ότι αξίζει όσους τίτλους έχει κατακτήσει. Είναι πολύ έξυπνος, έμπειρος και πάνω από όλα ένας άνθρωπος με εξαιρετικές ικανότητες. Ο Μουρίνιο μοιάζει με εκείνον, όταν ήταν νεότερος».

Έχεις πει αρκετές φορές πως δουλεύεις κάθε μέρα για να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Πιστεύεις ότι έχεις πετύχει αυτό τον στόχο;

«Κανείς ποτέ δεν μπορεί ξέρει τα όριά του. Προσπαθώ να μαθαίνω κάτι καινούργιο κάθε μέρα και να βελτιώνομαι συνεχώς. Μετά το τέλος κάθε σεζόν πιστεύω ότι έχω περιθώρια βελτίωσης και να πετύχω νέα ρεκόρ την επόμενη. Αν σκεφτόμουν στην αρχή της καριέρας μου πως έχω πετύχει, τώρα δεν θα είχα κερδίσει τίποτα».

Τι είναι πιο σημαντικό για εσένα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής;
«Οι τίτλοι. Όταν κερδίζει τρόπαια με την ομάδα σου, στη συνέχεια μπορείς να πάρει ατομικά βραβεία και τίτλους».

Πηγή: sport-fm.gr