Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και στην πρεμιέρα της ερχόμενης Παρασκευής, κόντρα στην Μπιλμπάο, θα βρει μπροστά του έναν… παλιόφιλο, τον Κώστα Βασιλειάδη.

«Αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό, μία ομάδα της χώρας μου, αλλά πάνω από όλα μία μεγάλη ομάδα με σπουδαίους παίκτες, όπως ο Σπανούλης», δήλωσε στην ιστοσελίδα των Βάσκων ο… Vas-Kos, όπως αποκαλείται λόγω των αρχικών γραμμάτων του ονόματός του. «Είναι το πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της Μπιλμπάο στην Ευρωλίγκα και αυτό από μόνο του αρκεί για να αντιληφθούμε τη σημασία του για μας. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε οι νικητές, αν πιάσουμε την απόδοση που είχαμε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είμαι βέβαιος πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο, η ατμόσφαιρα εξαιρετική και η υποστήριξη από τον κόσμο μας τεράστια. Θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά αν θέλουμε να πάρουμε μία σημαντική νίκη που θα μας δώσει ώθηση σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο», πρόσθεσε ο 27χρονος σούτινγκ γκαρντ.

Στο μεταξύ, η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται από χθες στην Ισπανία (Μαδρίτη μέχρι την Πέμπτη και μετά Μπιλμπάο), ελέω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Πελεκάνου, Βασιλόπουλου και Λούκας. Ο Αμερικανός γκαρντ ακολούθησε την αποστολή για να εγκλιματιστεί, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος. Οι δύο πρώτοι ανεβάζουν ρυθμούς προπόνησης καθημερινά, με τον Πελεκάνο να αφαιρεί το νάρθηκα από το ραγισμένο του χέρι και να μετρά πλέον αντίστροφα για την επιστροφή στα παρκέ. Ο Βασιλόπουλος θα μπει στα μέσα Νοεμβρίου στις προπονήσεις, αλλά δεν αναμένεται να επανέλθει πριν τα έλη του 2011 ή τις αρχές του 2012.

Πηγή: sportfm.gr