Καλύτερη από την Ελλάδα θεωρεί την Κροατία ο Λούκα Μόντριτς, αλλά αυτό θα πρέπει να το… αποτυπώσει στο «Καραϊσκάκη», όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη. Ο μέσος της Τότεναμ τόνισε πως η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη, προσθέτοντας (ίσως και με κάποια αιχμή για την Εθνική) πως δεν έχει μάθει να παίζει κλειστά, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του συμπαίκτη του, Βέντραν Τσόρλουκα.

«Έχουμε αντιμετωπίσει ξανά την Ελλάδα και ξέρουμε τι να περιμένουμε. Πάντα τα παιχνίδια απέναντί της είναι δύσκολα. Αυτή τη φορά όμως θέλουν τη νίκη και αυτό σημαίνει πως ίσως αλλάξουν ελαφρώς το στυλ παιχνιδιού τους και παίξουν πιο ανοικτά. Αυτό θα είναι πολύ καλό για μας, γιατί θα έχουμε περισσότερους χώρους», δήλωσε ο Μόντριτς και πρόσθεσε: «Έχω πίστη στην ομάδα μας. Έχουμε αρκετή εμπειρία και πρέπει να πιστέψουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε την πρόκριση. Κανείς δεν σκέφτεται την ήττα, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Να αποδείξουμε στο γήπεδο πως είμαστε καλύτεροι από την Ελλάδα».

Όσο για τον τρόπο που θα αγωνιστεί η ελληνική ομάδα και πώς θα την αντιμετωπίσει η Κροατία, είπε: «Οι Έλληνες θεωρούν πως μεγάλο τους αβαντάζ είναι η έδρα. Δεν ξέρω πώς θα εμφανιστούν στο γήπεδο. Ίσως βγουν από την αρχή στην επίθεση, ίσως περιμένουν να το κάνουν στο τέλος. Εμείς δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το πώς θα παίξει η Ελλάδα, αρκεί να δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε μάθει να αμυνόμαστε 90 λεπτά. Όπου κι αν παίζουμε θέλουμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας. Ελπίζω να μην πανικοβληθούμε και να απομακρύνουμε την μπάλα όπως-όπως από την περιοχή μας».

Από την πλευρά του, ο Βέντραν Τσόρλουκα, που αναμένεται να πάρει τη θέση του τιμωρημένου Ντάριο Σρνα, είπε: «Θα μας λείψει ένας ηγέτης στο γήπεδο, αλλά δεν έχω πρόβλημα να καλύψω τη θέση του. Το έχω ξανακάνει. Ελπίζω να νικήσουμε στην Ελλάδα, ώστε στο ματς που ακολουθεί με τη Λετονία να μην έχουμε άγχος. Δεν έχουμε μάθει να παίζουμε κλειστά και για το βαθμό της ισοπαλίας. Πάντα στόχος μας είναι η νίκη. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και παίξουμε στο επίπεδο που μπορούμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Πηγή: sportfm.gr