Το ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» αργεί ακόμα, αλλά ο (ενισχυμένος από τις τελευταίες εξελίξεις) Μανόλο Χιμένεθ δε χάνει χρόνο για να ντοπάρει την ομάδα του.

Προκαλώντας τη, λοιπόν, να έχει στο μυαλό το περσινό «Καραϊσκάκη», την κάλεσε να αντιπαρατάξει «ψυχή και πίεση» στα τακουνάκια που ενδεχομένως θα κάνει ο ποιοτικότερος Ολυμπιακός.

Ο Χιμένεθ δεν επιστράτευσε… ψέματα και ωραιοποιήσεις στη μικρή ομιλία του την Τρίτη στους παίκτες. Αφού παραδέχθηκε, λοιπόν, ενώπιον τους πως η ΑΕΚ δεν είναι η πιο τεχνική ομάδα του πρωταθλήματος (και ότι σ’ αυτό υπάρχουν ποιοτικότερες τέτοιες), τόνισε ωστόσο ότι αυτό δεν αλλάζει πώς μπορεί να ορίσει η ίδια τη μοίρα της:

«Πρέπει να τρέχουμε όλοι μαζί και να πιέζουμε από την επίθεση. Υπάρχουν πιο ποιοτικές ομάδες στο πρωτάθλημα, αλλά εμείς έχουμε να δείξουμε πάθος, ψυχή και φυσική κατάσταση», τους είπε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε, δε, να χρησιμοποιήσει ως… αντιπαραδείγματα -αρχικά το φετινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα («δεν πιέσαμε, τους αφήσαμε χώρους και παρατούσαμε φάσεις») κι έπειτα το περσινό με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη («δεν τρέξαμε και είδατε τι έγινε, όσο σκληρό κι αν είναι πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας»), πριν τους ξεκαθαρίσει:

«Με τον Ολυμπιακό πρέπει να τρέχουμε και να πιέζουμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Αν αυτοί έχουν τεχνική και κάνουν τακουνάκια στο ματς, εμείς έχουμε ψυχή. Να τους πιέζουμε παντού, σε όλο το γήπεδο και να μην τους αφήσουμε να κάνουν αυτά που μπορούν. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, πιστεύω σε όλους και θέλω να το ξέρετε».

Επειδή, πάντως (παρά την «προθέρμανση» του Χιμένεθ) το ντέρμπι αργεί ακόμα και η απουσία αγωνιστικών υποχρεώσεων δίνει την ευκαιρία για ξεκούραση (οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από έξι παιχνίδια σε διάστημα 17 ημερών σε Ελλάδα και Ευρώπη), ο Ανδαλουσιανός ανακοίνωσε από σήμερα ρεπό για το Σαβ/κο.

Πηγή: sportfm.gr