Μαθήματα για το πόσο εύκολα μπορεί να ξεπεραστεί το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ έδωσε η Μπεσίκτας. Οι Τούρκοι αγωνιζόμενοι στο «Ινονού» δεν συνάντησαν δυσκολίες από την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στα πλέι-οφ του Europa League, νικώντας την 5-1 για τον 5o όμιλο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Τούρκους ο Ούγκο Αλμέιδα ο οποίος μέσα στο πρώτο ημίωρο είχε στείλει δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα των Ισραηλινών. Μόλις στο 3ο λεπτό, άνοιξε το σκορ, και στο 28ο διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Στο 49ο λεπτό η Μακάμπι αντέδρασε και ο Καατ μείωσε σε 2-1. Όμως, πριν καν πιστέψουν σε κάτι καλύτερο ήρθε ο Αουρέλιο στο 50ο λεπτό να διαμορφώσει το σκορ σε 3-1. Τρία λεπτά αργότερα ο Κορκμάζ σκόραρε για τέταρτη φορά για τους Τούρκους. Συμπέρασμα αυτού του ξεσπάσματος; Να πέσει ο ρυθμός με τους Τούρκούς απλώς με τον Εντού στο 88ο λεπτό να πετυχαίνουν το πέμπτο τους τέρμα.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Στόουκ ήρθε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Ντιναμό Κιέβου. Παρατεταγμένη με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς κατάφερε να… αναχαιτίσει τις επιθέσεις των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν είχαν τον τρόπο να εισβάλουν στην μεγάλη περιοχή της Στοούκ.

Στο 55ο λεπτό, σε μια από τις επιθετικές προσπάθειες της Στόουκ ο Σότον έκανε την κούρσα από τα δεξιά, βρήκε σε ιδανική θέση τον Ζερόμ ο οποίος είχε όλο τον χρόνο να σημαδέψει και να ανοίξει το σκορ.

Η ομάδα του Κιέβου συνέχισε να έχει την επιθετική πρωτοβουλία. Αυτή απέφερε καρπούς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Βουκόγιεβιτς, να σκοράρει, να διαμορφώνει το τελικό 1-1 και να δίνει έναν βαθμό στους γηπεδούχους.

Μπεσίκτας – Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-1
(3’, 28’ Αλμέιδα, 50’ Αουρέλιο, 53’ Κορκμάζ, 88’ Εντού – 49’ Κάατ)

Ντιναμό Κιέβου – Στόουκ 1-1
(90’+1’ Βουκόγιεβιτς – 55’ Ζερόμ)

Η βαθμολογία:
Ομάδα / Βαθμοί / Γκολ
Μπεσίκτας 3 (5-1)
Στόουκ 1 (1-1)
Ντιναμό Κιέβου 1 (1-1)
Μακάμπι 0 (1-5)

Πηγή: sportfm.gr