Η ιταλική τηλεόραση RAI αποφάσισε να δείξει λίγη …συμπόνια στους διαιτητές και από και στο εξής στις ζωντανές μεταδόσεις του Καμπιονάτο δε θα έχουμε επανάληψη των αμφιλεγόμενων φάσεων. Στην προσπάθεια από τη μία να αποβάλλουν εν μέρει το άγχος από τους διαιτητές και από την άλλη να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων στο παιχνίδι αυτό καθαυτό και όχι στα διαιτητικά λάθη, η διοίκηση της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης αποφάσισε να μην επαναλαμβάνονται οι αμφισβητούμενες φάσεις κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Τα άλλα δύο κανάλια που κατέχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ιταλικού πρωταθλήματος, το Sky και η Mediaset εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν τη RAI, όμως το συγκεκριμένο σενάριο συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη γειτονική χώρα. Παρόλα αυτά όμως, το κρατικό κανάλι θα συνεχίσει να σχολιάζει κανονικά τις αποφάσεις των διαιτητών κατά τη διάρκεια της βραδινής αθλητικής εκπομπής που φιλοξενεί και να κάνει ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων.

Ήδη, ο σύλλογος διαιτητών της Ιταλίας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία χαιρετίζει το μέτρο, και κάνει λόγο για απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση. Μένει να δούμε αν το μέτρο θα αποδώσει καρπούς τη νέα σεζόν και αν θα το υιοθετήσουν και τα υπόλοιπα τηλεοπτικά δίκτυα της Ιταλίας.

Πηγή: gazzetta.gr