Αφιερωμένο στη μητέρα της, που πριν δύο χρόνια έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο, είναι το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Γιούλη Λαρά με την εθνική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης, όπως δήλωσε στο «Πρώτο Θέμα».

«Οτιδήποτε κάνω, όποια διάκριση κι αν έχω, την αφιερώνω στη μητέρα μου, η οποία “χτυπήθηκε” από τον καρκίνο κι έφυγε από τη ζωή. Αυτά τα δύο χρόνια δεν έφυγα στιγμή από δίπλα της. Έμαθα να έχω υπομονή και αντοχή. Κατάλαβα τα όρια του εαυτού μου και τώρα νομίζω πως είμαι πιο δυνατή», τόνισε η πολίστρια της Βουλιαγμένης.

Η αγάπη της για την υδατοσφαίριση της δίνει δύναμη να συνεχίσει, παρά τα πολλά προβλήματα στο χώρο. «Το πόλο είναι η ζωή μου. Εκεί ξεσπάω. Είναι ο τρόπος που εκφράζομαι, η καθημερινότητά μου. Η μισή μου ζωή είναι μέσα στην πισίνα. Αν αγαπάς τον αθλητισμό, πρέπει να ασχοληθείς ενεργά. Τα περισσότερα προνόμια καταργήθηκαν και πολλοί αθλητές παραμένουν απλήρωτοι. Εμείς στη συνάντηση που είχαμε με τους πολιτικούς αρχηγούς ζητήσαμε να βρεθεί μια μέση λύση. Να δημιουργηθούν κίνητρα. Να μην ψάχνουμε πισίνα να προπονηθούμε. Αυτά νομίζω ότι δεν προάγουν τον αθλητισμό», ανέφερε.