Μια ΑΕΚ που -αν δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα, τουλάχιστον θα το διεκδικήσει μέχρι τέλους, ελπίζει ότι θα δει την επόμενη σεζόν ο Γρηγόρης Μάκος.

Ο Έλληνας μέσος τόνισε ότι οι στόχοι της «Ένωσης» παραμένουν πάντα υψηλοί και ευχήθηκε να τη βοηθήσει -με μια απόδοση ανάλογα καλή με τη φετινή- στην επίτευξή τους.

Αφού τόνισε, δε, ότι όνειρό του είναι να αγωνιστεί στο εξωτερικό, παραδέχθηκε πως θα εξέταζε πολύ σοβαρά μια πρόταση που τυχόν θα έφτανε απ’ αυτό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάκου στο «woop»:

Η σεζόν που μας πέρασε μπορούμε να πούμε πως ήταν και η καλύτερη της καριέρας σου, αφού κατέκτησες τον πρώτο σου τίτλο σε συλλογικό επίπεδο, ενώ και σε ατομικό επίπεδο ήσουν ένας εκ των κορυφαίων της Superleague;

«Ήταν μια χρονιά που με βοήθησε πάρα πολύ να ξεπεράσω την περσινή μου κακή σεζόν. Σίγουρα το να έχεις ένα τίτλο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την καριέρα σου, αλλά και για την ομάδα. Δεν θέλω να πω αν ήταν και η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου, γιατί πιστεύω ότι έχω κάνει κι άλλες καλές με τον Πανιώνιο, αλλά με την ΑΕΚ ήταν σίγουρα καλύτερη από την περσινή».

Πιστεύεις ότι η βελτίωση που παρουσίασες οφείλεται καθαρά στην προσωπική δουλειά ή και στο γεγονός ότι συνεργάστηκες με έναν πολύ έμπειρο προπονητή, τον Μανόλο Χιμένεθ;

«Νομίζω ότι η παρουσία μου άλλαξε από την προετοιμασία, όταν ακόμα ήταν προπονητής ο κ. Μπάγεβιτς. Από ‘κει και πέρα, σίγουρα η άφιξη ενός προπονητή σαν τον κ. Χιμένεθ βοήθησε και εμένα και την ομάδα και όλα τα παιδιά θέλω να πιστεύω. Προσωπικά, όμως, θεωρώ ότι ξεκίνησα αρκετά καλά από την αρχή της προετοιμασίας και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, γιατί ήταν κάτι που είχα δηλώσει από την αρχή ότι θέλω να κάνω φέτος -ήταν ο πρώτος μου στόχος».

Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του 6ου προκριματικού ομίλου τους Euro 2012 και ο Φερνάντο Σάντος πραγματοποιεί μία ριζική ανανέωση. Πιστεύεις ότι το νέο αίμα της Εθνικής μπορεί να κατακτήσει την πρόκριση στην τελική φάση;

«Πιστεύω πως ναι, γιατί αυτό ήταν κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει. Είχα ερωτηθεί ξανά όταν ήταν προπονητής ο Ρεχάγκελ και είχα πει ότι σιγά-σιγά ίσως χρειαστεί μία ανανέωση. Δεν πρέπει, όμως, να λέμε κατευθείαν ότι πρέπει να διώξουμε «μεγάλους» σε ηλικία παίκτες που φέρανε και το ευρωπαϊκό στην χώρα μας, για να ανέβουμε όλοι εμείς οι πιτσιρικάδες. Αυτό πρέπει να γίνει σιγά-σιγά, το είχα δηλώσει και τότε και πιστεύω ότι τώρα φαίνεται περισσότερα».

Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια νεαρότερους έλληνες ποδοσφαιριστές να διαπρέπουν στα πιο προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα -χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των Παπασταθόπουλου και Παπαδόπουλου. Σκέφτεσαι στο μέλλον μία μεταγραφή στο εξωτερικό;

«Πλέον, έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, είναι το όνειρο κάθε παίκτη να αγωνιστεί σε μία ομάδα στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό ξεφεύγεις, είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και τα παιδιά που βρίσκονται στο εξωτερικό και θεωρώ πως είναι μία πάρα πολύ καλή συνέχεια για την καριέρα ενός παίκτη».

Σε ποιο πρωτάθλημα και με ποια ομάδα θα ήθελες να αγωνιστείς;

«Πλέον πρέπει να κοιτάξεις που θα ταιριάξεις περισσότερο για να αγωνιστείς και όχι που θέλεις εσύ. Μου αρέσουν οι αγγλικές ομάδες και υποστηρίζω πάντα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στο αγγλικό πρωτάθλημα. Όπως είπα πριν, έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, όποια πρόταση από ομάδα του εξωτερικού κι αν έρθει, θα ήταν μία πάρα πολύ καλή λύση, για κάθε παίκτη και όχι μόνο προσωπικά για μένα».

Απ’ όσα παρακολούθησες την σεζόν που ολοκληρώθηκε, τι σου έμεινε χαραγμένο στο μυαλό, όσον αφορά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;

«Σίγουρα όλοι συζητάνε γι’ αυτή την τρομερή ομάδα την Μπαρτσελόνα. Για την πορεία που κάνει τα τελευταία χρόνια, τους παίκτες που αγωνίζονται εκεί πέρα -και μου κάνει εντύπωση πως γίνεται μία τέτοια ομάδα να συνεχίζει έτσι. Νομίζω ότι μας βάζει τα γυαλιά σε όλους, σε όλες τις ομάδες, το ότι αυτή η ομάδα με τόσους μεγάλους παίκτες που θα μπορούσαν να το παίζουν ντίβες, δείχνουν το ακριβώς αντίθετο, μία οικογένεια, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι κάθε ομάδα, για το καλό του καθενός».

Πολλοί υποστηρίζουν πως η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Ενστερνίζεσαι αυτή την άποψη ή την θεωρείς υπερβολική;

«Ναι, συμφωνώ με αυτή την άποψη και το πιστεύω πάρα πολύ ότι είναι η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Εντάξει, δεν θυμάμαι και πριν αρκετά χρόνια πως μπορεί να ήταν, αλλά πιστεύω πως αυτή η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με παλαιότερες ομάδες».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν και μία υπόσχεση για όσους σε θαυμάζουν;

«Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και οι στόχοι της εννοείται ότι είναι το Κύπελλο και το πρωτάθλημα, κι από εκεί και πέρα είναι και η Ευρώπη. Θέλω φέτος να είμαστε μέχρι το τέλος μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος, γιατί όχι να μην κερδίσουμε και το Κύπελλο ξανά. Πάνω απ’ όλα, όμως, θέλω να είμαστε καλά, γιατί χωρίς υγεία δεν γίνεται τίποτα».

Πηγή: sport-fm.gr