H ΠΑΕ λέει ξεκάθαρα πως ο Κώστας Μανωλάς ζήτησε πέρα από το ποσό (400.000 ετησίως) που είναι ιλιγγιώδες για τα δεδομένα, όχι απλά της ΑΕΚ, αλλά της εποχής γενικότερα και άλλα πράγματα.

Θέλει ρήτρα 2.000.000 ευρώ, 15% ποσοστό μεταπώλησης και προκαταβολή 200.000 ευρώ.

Αν ισχύουν αυτά τα δεδομένα, τότε νομίζω πως οι δύο πλευρές δεν γίνεται να βρουν άκρη. Το ποιος είναι παράλογος με αυτές τις απαιτήσεις είναι προφανές.

Κι αν δεν είναι έτσι τα δεδομένα, θα πρέπει να βγει η πλευρά Μανωλά και να μας πει πως η ΠΑΕ ψεύδεται. Η σιωπή από την πλευρά του παίκτη, μάλλον επιβεβαιώνει αυτά που μας λέει η ΠΑΕ. Άρα…

Για το ξεσάλωμα του νεαρού ποδοσφαιριστή, δεν θα πω ότι ευθύνεται μόνος ο ίδιος ή και ο Στέλιος Μανωλάς. Η στάση μερίδας του κόσμου σε ορισμένα θέματα είναι ακατανόητη και ειδικά με ποδοσφαιριστές που ακόμα δεν έχουν αποδείξει τίποτα και βρίσκονται και σε νεαρή ηλικία. Όταν 400.000 ευρώ παίρνει αυτή τη στιγμή ο πλέον φτασμένος ποδοσφαιριστής σε παραστάσεις που έχει η ΑΕΚ (Ντιόπ) και 390.000 ευρώ έπαιρνε ο αρχισκόρερ της όλα τα προηγούμενα χρόνια, τότε μιλάμε για παραλογισμό.

Υπάρχουν «φωστήρες» που έκαναν κριτική στις διοικήσεις, αλλά με τα μυαλά τα δικά τους, σίγουρα θα φαλίριζαν την ΑΕΚ σε χρόνο dt. Άλλωστε, ορισμένοι απ’ αυτούς έλεγαν ότι πρέπει να πάρει ένα 500άρικο το χρόνο ο νεαρός. Τα 275.000 που του προσφέρει η ΑΕΚ, κατά μέσο όρο, φαίνονται λίγα στον παίκτη και δεν αποκλείω να φαίνονται το ίδιο και στους «φωστήρες» αυτούς.

Όταν λέμε πως ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να μπαίνει με το μαλακό στα βαθιά, βάζουμε και αυτές τις παραμέτρους. Το ρόστερ που έφτιαξε ο Θανόπουλος την πρώτη χρονιά, έφερε την ΑΕΚ στην ανάγκη του Μανωλά. Ο νεαρός παίκτης πήρε κάποια ματς στην πρώτη του σεζόν και από πέρσι χορεύει μια ολόκληρη ομάδα στο ταψί. Ο Μανωλάς είναι 20 ετών, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά καλός έδειξε μόνο όταν δίπλα του ήταν ο Τραϊανός Δέλλας -πράγμα που συνέβη και με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Ακόμα όμως και αν διακρινόταν ατομικά, μιλάμε για ένα ποσό τεράστιο.

Ο ποδοσφαιριστής ποντάρει στο ότι ήδη ο κόσμος έχει… τσινίσει με την υπόθεση Τζεμπούρ και τη μετακόμιση του στο λιμάνι. Η φημολογία πως θα έχει τον ίδιο προορισμό με τον Γαλλοαλγερινό, θεωρεί πως θ’ αναγκάσει την ΑΕΚ να υποταχθεί στις απαιτήσεις του και να δώσει «γη και ύδωρ» για να τον κρατήσει, προκειμένου να μην έχουμε μια δεύτερη μετακόμιση.

Για τον Γιάχιτς ελπίζω να βρεθεί άκρη και να φύγει το ένα «βαρίδι» από τη μέση, ώστε ν’ ανοίξει θέση για τη νέα σεζόν για έναν πιο χρήσιμο ποδοσφαιριστή. Για τον Σκόκο η ΠΑΕ το ποσό που ζητάει η Νιούελς το έχει υπολογισμένο και δεν προέκυψε τώρα. Όσο για την συνάντηση με τον Γεωργιάδη, από βδομάδα τα σπουδαία…

ΥΓ: Ο Φορτούνης είναι μεσοεπιθετικός και η Αταλάντα του κάνει προσφορά 200.000 ευρώ το χρόνο σε ένα πρωτάθλημα σαν το Καμπιονάτο. Δεν έχει κλειστεί ακόμα η συμφωνία, αλλά και να ανέβει η ομάδα του Μπέργκαμο στα 400.000 ευρώ δεν πιστεύω να φτάσει. Ο συνομήλικος του -και μάλιστα αμυντικός- για το ελληνικό πρωτάθλημα θέλει 400.000 ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Πηγή: sportfm.gr