Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, για όσα καταγγέλθηκαν από τους Σωτήρη Βοργιά, Αλέξη Κούγια και Χαράλαμπο Κατσούλη σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή και αφορούν σε υποθέσεις παράνομου στοιχηματισμού σε τράπεζα της Μαλαισίας, θα ζητήσει αύριο ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.

«Σε συνέχεια της από 15-5-2010 αναφοράς, προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (την οποία επισυνάπτω), που αναφέρεται σε πληροφορίες φερομένου παράνομου στοιχηματισμού, σε τράπεζα της Μαλαισίας, σας γνωστοποιώ ότι στην εκπομπή “ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ”, την Δευτέρα 30-5-2010, του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη, ο δημοσιογράφος κος Χαράλαμπος Κατσούλης και ο τέως διαιτητής κος Σ. Βοργιάς, δήλωσαν ότι δύο αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων πρέπει να θεωρούνται ως ύποπτοι προσυνεννόησης, με σκοπό τον παράνομο στοιχηματισμό σε εταιρεία της Μαλαισίας. Περαιτέρω ενεφανίσθη ο κος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αναφέρθηκε σε έναν εκ των ως άνω δύο αγώνων.

Ειδικότερα, ο κ. Σ. Βοργιάς, δήλωσε ότι γιος παράγοντα, το όνομα του οποίου “δεν θέλει να το πει”, στοιχημάτισε εις βάρος της ομάδας του 1.500.000 ευρώ και κέρδισε 13.500.000 ευρώ. Επισυνάπτω σχετικά διαδικτυακά δημοσιεύματα και παρακαλώ για τις κατά νόμο ενέργειές σας, προκειμένου οι ανωτέρω να κληθούν να καταθέσουν ότι γνωρίζουν σχετικώς», αναφέρει η επιστολή του γγΑ προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.