Πέντε παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος για τον αγώνα των προκριματικών του Euro 2012, κόντρα στη Μάλτα, στις 4 Ιουνίου, αλλά και το φιλικό στις 7 του μήνα στη Νέα Υόρκη με τον Ισημερινό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός κάλεσε για πρώτη φορά τον Κυριάκο Παπαδόπουλο της Σάλκε, όπως επίσης και τους Αλέξανδρο Τζιόλη, Γιώργο Σαμαρά, Βαγγέλη Μόρα και Παναγιώτη Κονέ.

Ο αμυντικός της γερμανικής ομάδας εξαργυρώνει με αυτόν τον τρόπο την εξαιρετική του παρουσία φέτος με την ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ, η οποία έφτασε στα ημιτελικά του Champions League, ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο Γερμανίας. Επίσης, ο νεαρός σέντερ μπακ καλείται να καλύψει το κενό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος δεν κλήθηκε για τα προσεχή παιχνίδια, αφού είναι τιμωρημένος για δύο αγωνιστικές λόγω καρτών, όπως άλλωστε και ο Γιώργος Τζαβέλλας για μία αγωνιστική.

Από την άλλη πλευρά επανακλήθηκε ο Αλέξανδρος Τζιόλης μετά τον τραυματισμό του, ο οποίος τον είχε αφήσει εκτός στους τελευταίους αγώνες. Ο Έλληνας μέσος θα αποτελεί σημαντική λύση στα χέρια του Σάντος για τη θέση του αμυντικού χαφ, όπου υπάρχει έλλειψη λύσεων.

Αυτές ήταν οι πρώτες κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της «Γαλανόλευκης», αφού οφείλει να ενημερώσει τις ομάδες των παικτών στο εξωτερικό και την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Ελλάδα.

Πηγή: sport-fm.gr