Για τη «μεγάλη περιπέτειά του» -όπως τη χαρακτήρισε- στη Σεβίλλη, η οποία θα τον βραβεύσει για την προσφορά του, μίλησε ο Βασίλης Τσιάρτας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόνισε, μεταξύ άλλων, για το τετραετές πέρασμά του (1996-2000) από την ομάδα της Ανδαλουσίας: «…πήγα στο άγνωστο, με μεγάλο ρίσκο», σχολίασε το χθεσινό Clasico, ενώ για τον σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, είπε: «Η ΑΕΚ είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί»!

Αναλυτικά, όσα είπε ο Βασίλης Τσιάρτας:

-Για το πέρασμά του από τη Σεβίλλη:
«Ήταν μία μεγάλη περιπέτεια. Κατάφερα να ξεχωρίσω σε μία ομάδα από την οποία πέρασαν… 100 ποδοσφαιριστές. Μία ομάδα, για να σταθεροποιηθεί και να έχει καλή πορεία, χρειάζεται σταθερότητα. Τότε, όμως, τα πράγματα λειτουργούσαν διαφορετικά. Ήταν δύσκολο να γίνει ομάδα η Σεβίλλη. Μιλάμε, εξάλλου, για το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Ένα πρωτάθλημα πολλές… ταχύτητες πάνω από το δικό μας. Για να καταφέρεις να διακριθείς χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, γρήγορη προσαρμογή και φυσικά, να βρεθείς σε μία ομάδα που να σε υποστηρίξει».

-Για το αν, τώρα, σκέφτεται ότι θα ήταν καλύτερα να πήγαινε νωρίτερα στην Ισπανία:
«Τη χρονιά που πήγα στη Σεβίλλη, μίλαγα με την ομάδα από τον Νοέμβριο. Πήγα στο άγνωστο. Με μεγάλο ρίσκο. Και τότε, δεν ήταν όπως τώρα, που ενημερώνεσαι για τα πάντα. Τότε ήμουν και από τους πρώτους παίκτες, μαζί με τους Μαχλά, Δώνη και Μαρινάκη, ουσιαστικά, που καταφέραμε με την παρουσία μας να γίνουμε οι πρώτοι πρεσβευτές και να ανοίξουμε την ελληνική αγορά προς τα έξω. Εγώ δεν ήθελα να φύγω από την ΑΕΚ, αλλά όταν έρχεται μία ομάδα και δίνει 500 εκατ. ευρώ… δεν μπορεί η ομάδα να πει ”όχι”. Απώτερος σκοπός μου, πάντως, δεν ήταν να πάω στο εξωτερικό. Τώρα, μιλάω με νεαρά παιδιά που μου λένε ότι θέλουν να πάνε στο εξωτερικό… Αλλά δεν είναι ταξίδι… Πρέπει να προετοιμαστούνε κατάλληλα πρώτα.».

-Για το χθεσινό Clasico:
«Μια από τα ίδια είδαμε… Μια Ρεάλ να προσπαθεί να κλέψει το παιχνίδι και μια Μπαρτσελόνα να προσπαθεί να επιβληθεί. Ωστόσο, αυτή τη φορά… αποκαταστάθηκε η τάξη! Μία Ρεάλ δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται με τόσο φόβο. Αν δεν πιέσεις την Μπάρτσα για να πάρεις αποτέλεσμα στην έδρα σου, πότε θα το κάνεις; Ο «κλεφτοπόλεμος» της Ρεάλ δεν της βγήκε και της γύρισε και… μπούμερανγκ».

-Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ατρόμητο:
«Παιχνίδι 20ετίας, δεν είναι, σημαντικό για την ΑΕΚ είναι, όπως είναι και για τον Ατρόμητο. Για την ΑΕΚ, ίσως, σημαίνει περισσότερα. Το γεγονός ότι η ανταπόκριση είναι μεγάλη, δείχνει τη δίψα του κόσμου της ΑΕΚ για έναν τίτλο! Αδιαμφισβήτητο φαβορί, πάντως, είναι η ΑΕΚ. Ωστόσο, ο Ατρόμητος είναι μια… γλυκιά ομάδα, έχει παίκτες που ξέρουν τι θέλουν και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Αν, όμως, η ΑΕΚ τρέξει τον Ατρόμητο με την κατοχή μπάλας, πιστεύω ότι θα νικήσει».

Πηγή: sport-fm.gr