Μετά τη χθεσινή απόφαση – έκπληξη από το Γιάννη Βαρδινογιάννη να δώσει την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Νίκο Κωνσταντόπουλο, υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις από τους φιλάθλους του «Τριφυλλιού» σε ραδιοφωνικές εκπομπές όλο το βράδυ. Το newsbeast.gr δημοσιεύει σε συνεργασία με την Alco, την πρώτη δημοσκόπηση που αποτυπώνει τις εκτιμήσεις των φιλάθλων του ΠΑΟ μετά την αλλαγή στον προεδρικό θώκο.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, όπως φαίνεται και στο γράφημα που ακολουθεί, εμφανίζονται μοιρασμένοι καθώς ποσοστό 47,3% εμφανίζεται θετικό ή ουδέτερο, ενώ το 43,8% του συνόλου των ερωτηθέντων διατίθεται αρνητικά στο γεγονός ότι νέος πρόεδρος στον Παναθηναϊκό θα είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Μόλις το 19,5% βρίσκει θετική την απόφαση. Ουδέτερη άποψη έχει το 27,8% ενώ το 8,9% δεν απάντησε.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα βάση ηλικίας, το μεγαλύτερο αρνητικό ποσοστό 52% καταγράφεται στις ηλικίες 25-44. Στον αντίποδα, το μεγαλύτερο θετικό ποσοστό 38% καταγράφεται στις ηλικίες άνω των 65 ετών.

Παρά το γεγονός ότι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού εμφανίζονται μοιρασμένοι για την ανάληψη της προεδρίας από το Νίκο Κωνσταντόπουλο, μόλις το 7% τον θεωρεί κατάλληλο για πρόεδρο. Πρώτος έρχεται -με μεγάλη απόσταση από το δεύτερο-  ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Νικόλα Πατέρας με 44%. Στη δεύτερη θέση με 14% βρίσκονται οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι.

Αναλύοντας τις απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα, στις ηλικίες 18-44 πρώτος με 49% είναι και πάλι ο Νικόλας Πατέρας , ενώ οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 17%. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 4%.

Στις ηλικίες άνω των 45 ετών ο Νικόλας Πατέρας συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 39%. Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι και ο Νίκος Κωνταντόπουλος με 11% καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση.

Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρη την έρευνα της ALCO εδώ