Ελεύθερος να κλείσει σε ομάδα του ΝΒΑ μέχρι τις 15 Ιουλίου είναι ο Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού Τζος Τσίλντρες, καθώς η πειραϊκή ομάδα φέρεται να έχει γνωστοποιήσει στον 27χρονο παίκτη ότι δεν τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν.

Η οικονομική κρίση φαίνεται να είναι η αιτία που οι Κυπελλούχοι Ελλάδος αναγκάστηκαν να «κάψουν το καλό τους χαρτί», μιας και ο Τζος Τσίλντρες θεωρήθηκε ένας από τους καλύτερους παίκτες της φετινής σεζόν.

Το συμβόλαιό του σε περίπτωση παραμονής του θα στοίχιζε στον Ολυμπιακό το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Μήνυμα αποχώρησης» φαίνεται να έχει λάβει και ο ατζέντης του Αμερικανού, ώστε να εκκινήσει τις διαδικασίες αναζήτησης ομάδας για τον διεθνή φόργουορντ.

Ο «Τσίλι» μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα του ΝΒΑ επιθυμεί, με την καταληκτική ημερομηνία, για την ενδεχόμενη επιστροφή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, να είναι η 15η Ιουλίου.

Σε διαφορετική περίπτωση ο 27χρονος Αμερικανός φόργουορντ θα συνεχίσει να ανήκει στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Προσφάτως οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν ανάλογο μήνυμα και στον Γιοτάμ Χαλπερίν. Ο διεθνής Ισραηλινός γκαρντ είναι πλέον ελεύθερος να αναζητήσει τον επόμενο επαγγελματικό του σταθμό, καθώς η ομάδα του Πειραιά του διεμήνυσε ότι δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία, παρά το γεγονός ότι και αυτός έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο.