Στα χαρακώματα Σούπερ Λιγκ-ΕΠΟ

«Παραβιάζει τους κανονισμούς η έφεση», λέει η διοργανώτρια αρχή


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
15:57
01/03/2011
Στα χαρακώματα Σούπερ Λιγκ-ΕΠΟ
2
loading

Παραβίαση των δικονομικών κανονισμών λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου χαρακτήρισε, με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Σούπερ Λίγκα την απόφαση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ να ασκήσει αυτεπάγγελτα έφεση για την ποινή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό. Στο κείμενο επισημαίνεται ότι δεν έχει ζητηθεί ακόμα από τους δικαστές που πήραν την πρωτόδικη απόφαση το υλικό της υπόθεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της Ε.Π.Ο. άσκησε έφεση κατά της υπ’ αριθμ. 94/2011 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, που επέβαλε ποινή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για επεισόδια στον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ της 23ης Αγωνιστικής.

Η έκπληξη οφείλεται στην δικονομική πρωτοτυπία όπου πρώτα ασκείται η έφεση και μετά ζητείται από το αρμόδιο όργανο το υλικό που παρουσιάστηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς και το σκεπτικό των δικαστών που έκριναν την υπόθεση.

Η αιτιολογία που επικαλείται ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας για την άσκηση της έφεσης μνημονεύει, ουσιαστικά, δημοσιεύματα του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, αναφορικά με όσα διαδραματίστηκαν στον εν λόγω αγώνα.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες η Super League και ο τρόπος λειτουργίας της έχουν δεχθεί ποικίλες επιθέσεις και σχόλια, υπενθυμίζουμε ότι οι όποιες τυχόν δυσλειτουργίες υπάρχουν, δεν νομιμοποιούν οιονδήποτε στο να παραβιάζει τους πλέον απλούς και ξεκάθαρους δικονομικούς κανονισμούς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας όφειλε πρώτα να ζητήσει το σύνολο του υλικού που ελήφθη υπόψη από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League καθώς και το σκεπτικό της απόφασης, και εάν έκρινε ότι τα παραπάνω αιτιολογούν άσκηση έφεσης, να προβεί στη σχετική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει στη διάθεσή του οκταήμερο για την άσκηση της έφεσης, χρόνος που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για την εξέταση όλων των στοιχείων».

Πηγή: sport-fm.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Aimilios

    ..τωρα βρηκε να ξυπνησει η σουπερλιγκα...και ο νοων νοειτω

    1. avatar TrellosGavros

      όταν ξύπνησε και ο ... εισαγγελέας (και ο νοών νοείτω...)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει