Έτοιμη να προχωρήσει στην απόκτηση του Μάρκους Ράσφορντ είναι η Μπαρτσελόνα, καθώς υπάρχει πλέον συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο 27χρονος Άγγλος εξτρέμ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στην κορυφή της επίθεσης, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2028 με τους Κόκκινους Διάβολους, οι οποίοι όμως δεν τον υπολογίζουν. Έτσι, ο παίκτης είναι προς παραχώρηση και όλα δείχνουν πως θα πάει στους «μπλαουγκράνα».
Οι δύο ομάδες ήταν σε συζητήσεις εδώ και μέρες και το Σάββατο (19/7) επήλθε προφορική συμφωνία, η οποία τις επόμενες μέρες αναμένεται να επισημοποιηθεί με τις υπογραφές και τις ανακοινώσεις.
Ο Ράσφορντ, ο οποίος τον Ιανουάριο είχε παραχωρηθεί ως δανεικός στην Άστον Βίλα, είχε κάνει σαφές στη διοίκηση της Γιουνάιτεντ ότι ήθελε να υπογράψει στη Μπαρτσελόνα και η επιθυμία του θα γίνει πραγματικότητα, με τη συμφωνία των δύο ομάδων να προβλέπει τον δανεισμό του παίκτη στους Καταλανούς, οι οποίοι θα έχουν και οψιόν αγοράς του.