Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός και υπέστη την ήττα με 80-68 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Εβάν Φουρνιέ τοποθετήθηκε μετά τον πρώτο τελικό της σειράς της Stoiximan Basket League, αναλύοντας την ήττα και θέτοντας τον στόχο για τη συνέχεια των τελικών.

Ο ίδιος ανέφερε: «Ο αντίπαλος ήταν ανώτερος, κέρδισε όλες τις διεκδικούμενες μπάλες, είχε υπεροχή στα ριμπάουντ, έπαιξε με περισσότερη ένταση και αποφασιστικότητα. Εμείς, αντίθετα, είχαμε σημαντικά αμυντικά λάθη. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε την απογοήτευση σε ατομικό επίπεδο και να συνεχίσουμε. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική, είτε στο ΟΑΚΑ είτε στο ΣΕΦ – οι φίλαθλοι γεμίζουν τα γήπεδα με την επιθυμία να δουν την ομάδα τους πρωταθλήτρια. Και οι δύο ομάδες έχουν τους λόγους τους να νιώθουν απογοητευμένες, όμως εμείς πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Για το δεύτερο ματς της σειράς, που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ, ο Φουρνιέ τόνισε: «Το παιχνίδι τελείωσε, είναι ήδη παρελθόν. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας και πρέπει να δώσουμε τον απόλυτο εαυτό μας – για την ομάδα, για τον κόσμο, για όλους. Να παίξουμε καλύτερα, να δείξουμε ποιοι είμαστε πραγματικά».

Σχετικά με το αν μπορούν να γυρίσουν τον διακόπτη άμεσα, υπογράμμισε: «Δεν ήταν ότι είχαν μεγαλύτερη συγκέντρωση ή περισσότερη ενέργεια – απλά έπαιξαν καλύτερα. Εμείς κάναμε λάθη και αυτοί ήταν πιο δυναμικοί. Οφείλουμε να βελτιωθούμε και να επαναφέρουμε το επίπεδο του παιχνιδιού μας όπως ήταν όλη τη χρονιά».

Για τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολίασε: «Το πιο απλό είναι να μην ασχολείσαι. Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι παθιασμένοι, αγαπούν τις ομάδες τους, επενδύουν συναισθηματικά και οικονομικά. Ό,τι κι αν λένε, εμείς πρέπει να εστιάζουμε στο παιχνίδι μας».

Αναφερόμενος στο χαμηλό ποσοστό ευστοχίας από τα 6.75, σημείωσε: «Όλα ξεκινούν από τις επιλογές στα σουτ. Έχουμε παίκτες που μπορούν να ευστοχήσουν, αλλά πρέπει να παίρνουμε σωστά, ποιοτικά σουτ. Όταν βιαζόμαστε ή σουτάρουμε υπό πίεση και με step back, το ποσοστό πέφτει».

Τέλος, για τη δική του απόδοση και τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, εξήγησε: «Πρέπει να προσαρμόζεσαι σε ό,τι σου δίνει ο αγώνας. Όταν με μαρκάρουν διπλά, δεν μπορώ να σουτάρω. Πρέπει να παραμείνω επιθετικός, να δημιουργώ τόσο για εμένα όσο και για τους συμπαίκτες μου. Ο Παναθηναϊκός εφαρμόζει αυτό το στιλ άμυνας και εμείς πρέπει να αντιδράσουμε αναλόγως».

Όσο για την πίεση, ανέφερε: «Υπάρχει μεν, αλλά μπορεί να λειτουργήσει είτε θετικά είτε αρνητικά. Εγώ προσωπικά το βλέπω σαν παιχνίδι. Αυτό είναι το μπάσκετ – και για αυτό παίζουμε».