Ο Παναθηναϊκός δεν θα ενεργοποιήσει την οψιόν που υπάρχει στο συμβόλαιο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κι ο Λιθουανός μένει ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα επιθυμεί.
Η οψιόν λήγει και τυπικά την Κυριακή 20 Ιουνίου, αλλά ο Παναθηναϊκός αποφάσισε λίγο πριν από την εκπνοή της να μην την ενεργοποιήσει και να αφήσει τον Γιασικεβίτσιους ελεύθερο. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ο «Σάρας» θα αποτελέσει παρελθόν από τους πρωταθλητές.

Το πιθανότερο σενάριο προβλέπει να θελήσει να συζητήσει ο Παναθηναϊκός μαζί του από μηδενική βάση και όχι απλώς να ανανεώσει το συμβόλαιο που είχε υπογραφεί πέρυσι. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή η ΚΑΕ ενεργοποιούσε την οψιόν, θα ήταν υποχρεωμένη να του πληρώσει 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό απαγορευτικό τέτοια εποχή και κυρίως για έναν παίκτη που για μεγάλο μέρος της χρονιάς που πέρασε ήταν τραυματίας, λόγω μίας επέμβασης την οποία η ομάδα δεν είχε καν υπολογίσει στα πλάνα της.

Πλέον οι συζητήσεις με τον Λιθουανό γκαρντ θα πάνε χωρίς πίεση χρόνου για το «τριφύλλι», που, όπως όλα δείχνουν, θα τον βάλει τελευταίο στη λίστα με τις ανανεώσεις, πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη, τους δύο Αμερικανούς (Μπατίστ και Νίκολας) και τον Νίκολα Πέκοβιτς, που έχει βάλει στη «ζυγαριά» και το ΝΒΑ. Όταν έρθει και πάλι η ώρα του, η παραμονή του θα εξαρτηθεί από το αν θα έχει άλλες προτάσεις στα χέρια του, αν αυτές θα είναι ακριβές κι αν τα (λιγότερα από αυτά που θα είχε λαμβάνειν σε περίπτωση ενεργοποίησης της οψιόν) λεφτά που θα του προσφέρει ο Παναθηναϊκός θα συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις του.

«Πιθανό, αλλά όχι δεδομένο για Μακάμπι»

Ο ατζέντης του, Μαουρίτσιο Μπαλντούτσι, επιβεβαίωσε την είδηση και τόνισε με δηλώσεις του στο «one.co.il» για το ενδεχόμενο να συμφωνήσει ο «Σάρας» με την Μακάμπι ότι «δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου ακόμα για τον Γιασικεβίτσιους, αλλά καταλαβαίνω την κατάσταση. Είναι πιθανό να ενδιαφερθεί η Μακάμπι, αλλά όχι δεδομένο».

Πηγή: gazetta.gr