Ο Παναθηναϊκός ράβει το 7ο αστέρι στην εμφάνισή του μετά την κατάκτηση της Euroleague, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να επιστρέφουν στην Ελλάδα εν μέσω αποθέωσης από τους οπαδούς τους.

Οι «πράσινοι» έφτασαν με το τρόπαιο το μεσημέρι στην Αθήνα, όπου τους περίμεναν χιλιάδες οπαδοί τους από το αεροδρόμιο μέχρι και το ΟΑΚΑ, για να πανηγυρίσουν μαζί τους.

Το πούλμαν του Παναθηναϊκού έφτασε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα στο ΟΑΚΑ, όπου το περίμεναν δεκάδες χιλιάδες οπαδοί του. Την αποστολή του Παναθηναϊκού συνόδευσαν οπαδοί με μηχανάκια και αυτοκίνητα σε όλη την Αττική Οδό, με αποτέλεσμα η αυτοκινητοπομπή να δημιουργήσει καθυστερήσεις στον αυτοκινητόδρομο.

Με το που έστριψε το πούλμαν από τη Σπύρου Λούη στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, τα καπνογόνα άναψαν και στα ηχεία μπήκε ο ύμνος του Παναθηναϊκού. Παίχτες και τεχνικό επιτελείο τραγουδούσαν συνθήματα της ομάδας, ενώ οι πιο ανυπόμονοι εκ των οπαδών άρχισαν να ζητούν από τον Εργκίν Αταμάν και την ομάδα του το… 8ο!

Εργκίν Αταμάν: «Το έβδομο αστέρι είναι εδώ»

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι σχεδόν 25.000 οπαδοί έξω απ’ το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ο Εργκίν Αταμάν έδειξε σε όλους το 7ο αστέρι, που κοσμεί πλέον τη φανέλα των «πράσινων».

«Πιστέψατε σε εμάς, όπως πιστεύουμε κι εμείς σε εσάς. Θέλατε το έβδομο αστέρι; Το έβδομο αστέρι είναι εδώ». Μιλώντας στο Star, ανέφερε: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους πανηγυρισμούς».

Σλούκας: «Επόμενος στόχος το πρωτάθλημα»

Ο πρώτος που πήρε το μικρόφωνο από πλευράς παικτών ήταν ο αρχηγός της ομάδας και MVP του Final 4, Κώστας Σλούκας, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. «Παιδιά, θέλω να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη στην ομάδα από την αρχή και από την πρώτη στιγμή. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, έχουμε ράψει, ήδη, το έβδομο, όμως ο βασικός στόχος της χρονιάς είναι το πρωτάθλημα. Για αυτό θα παλέψουμε όλοι μαζί! Για αυτό!».