Με τον Πόνσε να σκοράρει δύο φορές στα πρώτα 14 λεπτά, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα με 2-0 τον Άρη για την 5η αγωνιστική των play off της Stoiximan Super League και ανέβηκε στην κορυφή, στο +1 από τον Παναθηναϊκό και στο +2 από τον ΠΑΟΚ που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η επιστροφή στις νίκες ήταν κάτι παραπάνω από υποχρέωση για την Ένωση ώστε να μη χάσει έδαφος στη μάχη του τίτλου και φρόντισε να εξασφαλίσει το τρίποντο πριν καν συμπληρωθούν 15 λεπτά: Στο 9′ ο Χατζισαφί έκανε το γύρισμα και ο Πόνσε με προβολή άνοιξε το σκορ, στο 14′ ο Ελίασον εκτέλεσε φάουλ και ο Αργεντίνος φορ βρήκε τη μπάλα και την έστειλε από κοντά στα δίχτυα για το 2-0.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να αντιδράσουν και απείλησαν στο 16′ με το σουτ του Σαβέριο που απέκρουσε με δυσκολία ο Αθανασιάδης, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με τον ρυθμό να πέφτει και την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να έχει τον έλεγχο και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Άκης Μάντζιος έκανε δύο αλλαγές για τον Άρη αλλά αυτό που δεν άλλαζε ήταν η εικόνα του παιχνιδιού, με την ΑΕΚ να ελέγχει πλήρως την κατάσταση, να έχει κάποιες τελικές προσπάθειες και γενικά να μην νιώθει κανένα κίνδυνο, περιμένοντας από ένα σημείο κι έπειτα το τέλος του αγώνα.

Ο ρυθμός είχε πέσει πολύ, φάσεις δεν υπήρχαν, οι δύο προπονητές συνέχιζαν τις αλλαγές και οι οπαδοί στις εξέδρες είχαν στήσει πάρτι και αποθεώναν τον Αλμέιδα και τους παίκτες του ζητώντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με το 2-0 να μένει ως το τέλος της αναμέτρησης.

Έτσι, η Ένωση πήγε στους 69 βαθμούς, στο +1 από τον Παναθηναϊκό και στο +2 από τον ΠΑΟΚ που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (77′ Μάνταλος), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (68′ Λιούμπισιτς), Τσούμπερ (68′ Αραούχο), Πόνσε (84′ Φερνάντες).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ροζ, Μοντόγια (46′ Φατόρε), Ζουλ (46′ Νταρίντα), Βερστράτε, Σαβέριο (63′ Μορόν), Παναγίδης, Φετφατζίδης (63′ Μανού Γκαρθία), Ανσαριφάρντ (75′ Βέλεθ).