Με δύο γκολ του Ριέρα και με τους Μπάκου και Ισέκα να βρίσκουν επίσης δίχτυα, ο ΟΦΗ νίκησε εύκολα με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα που έπαιζε με 10 παίκτες από το 26′ λόγω αποβολής του Εραμούσπε, με την υπόθεση-παραμονή να γίνεται όλο και πιο δύσκολη για την ομάδα της Ηπείρου που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η νίκη ήταν στόχος και των δύο ομάδων αλλά από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα και από το 10′ αυτό το έδειχνε και το σκορ αφού τα συνεχόμενα λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων είχαν ως αποτέλεσμα ο Ριέρα, μετά την πάσα του Μαρινάκη, να κάνει το 1-0 προ κενής εστίας. Καλό ξεκίνημα, δηλαδή, για τους Κρητικούς, οι οποίοι είδαν στο 26′ τα πράγματα να γίνονται ακόμη καλύτερα μετά την αποβολή του Εραμούσπε για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ισέκα.

Η ομάδα της Ηπείρου, η οποία ούτως ή άλλως έχει πολλά προβλήματα όπως δείχνει και η τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα, έπρεπε να παίξει από νωρίς με 10 παίκτες και αυτό, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ήταν πάνω από τις δυνάμεις της… Οι Γιαννιώτες προσπαθούσαν να παραμείνουν μέσα στο παιχνίδι για να ανασυνταχθούν στο β’ μέρος, στις καθυστερήσεις του πρώτου όμως ο Τοράλ έβγαλε την κάθετη για τον Μπάκου που βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε όπως έπρεπε για το 2-0.

Το ματς, βασικά, είχε ήδη κριθεί αφού ο ΠΑΣ δεν μπορούσε πλέον να αποφύγει το μοιραίο και η οριστική επιβεβαίωση ήρθε στο 57′ με το 3-0 από τον Ισέκα μετά την εκτέλεση φάουλ του Τοράρινσον. Όλα ήταν εύκολα, δηλαδή, για τον ΟΦΗ που πέτυχε γκολ και στο 64′ ξανά με τον Ισέκα αλλά δεν μέτρησε επειδή το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ, με το σκορ να παραμένει στο 3-0.

Δεν ήταν αυτό το τελικό, όμως, αφού στο 85′ ο Φελίπε βρήκε τον Ριέρα και αυτός έγραψε από κοντά το τελικό 4-0 με το δεύτερό του γκολ.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Τοράρινσον, Λαμπρόπουλος (69΄ Λουκάο), Βούρος, Μαρινάκης (69΄ Θεοδοσουλάκης), Μεγιάδο (69΄ Μπάκιτς), Γκαγιέγος, Μπάκου (75΄ Φελίπε Λουίζ), Τοράλ (69΄ Μοσκέρα), Ριέρα, Ισέκα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Τσαούσης, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Σόρια, Καραχάλιος (80΄ Λιάσος), Ριένστρα (46΄ Τζίνο), Ροζάλες (46΄ Ροσέρο), Τζίμας (46΄ Μετέ), Κόντε (70΄ Μπατίστ).