Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ και το είπε και στο «ΤΝΤ Sports Argentina», όπου έκανε δηλώσεις, αποκαλύπτοντας ότι απέρριψε προτάσεις από ομάδες στις οποίες είχε αγωνιστεί και επαναλαμβάνοντας την επιθυμία του να παραμείνει στην Ένωση μέχρι και το τέλος του συμβολαίου του το 2028.

Ο Αργεντίνος προπονητής… συστήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο πέρυσι οδηγώντας τους Κιτρινόμαυρους στην κατάκτηση τόσο του πρωταθλήματος όσο και του κυπέλλου, με αποτέλεσμα οι οπαδοί να τον λατρεύουν και ο ίδιος να αισθάνεται σαν στο σπίτι του… και ακόμη καλύτερα.

«Σήμερα δεν σκοπεύω να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής, αλλά δεν λέω ότι δεν θα το κάνω ποτέ. Σ’ αυτή τη ζωή τίποτα δεν διαρκεί για πάντα και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Σήμερα το απολαμβάνω που είμαι στην ΑΕΚ. Θέλω να ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου με την ΑΕΚ. Είχα προτάσεις από συλλόγους όπου έπαιξα, αλλά είμαι καλά εδώ κάνοντας αυτό που μου αρέσει. Δεν είμαι εδώ και θέλω να κάνω κάτι άλλο. Το απολαμβάνω», είπε αρχικά ο Αλμέιδα, προσθέτοντας πως «στην Ελλάδα σέβονται πολύ τους Αργεντίνους».

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την παρουσία φέτος της ΑΕΚ στην Ευρώπη, είπε ότι «βρεθήκαμε έναν γύρο πριν τους ομίλους του Champions League και στην συνέχεια παίξαμε στο Europa League, σ’ έναν όμιλο επιπέδου Champions League με ομάδες όπως η Μπράιτον, ο Αγιαξ και η Μαρσέιγ. Ηταν ιστορική η νίκη μέσα στο Μπράιτον με 2-3».

Τέλος, αναφέρθηκε στην πολύ καλή απόδοση του Εζέκιελ Πόνσε λέγοντας πως «ο Εζεκιέλ τα πηγαίνει εξαιρετικά, σκοράρει και θυμίζει… Βάρβαρο», προσθέτοντας ότι «καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να αγοράσει παίκτη με 15 εκατομμύρια ευρώ από την Λατινική Αμερική».