Με τον Τσάμπι Αλόνσο να προτιμάει να παραμείνει στη Γερμανία και να αναλάβει τη Μπάγερν Μονάχου, η Λίβερπουλ αναγκάζεται να αλλάξει τα πλάνα της σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του Γιούργκεν Κλοπ, με τον Ρούμπεν Αμορίμ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας να έρχεται σε πρώτο πλάνο πλέον.

Οι Κόκκινοι θα πρέπει να βρουν νέο προπονητή από το προσεχές καλοκαίρι και η διοίκηση είχε πάνω-πάνω στη λίστα το όνομα του Αλόνσο, ο οποίος κάνει εκπληκτική δουλειά στη Λεβερκούζεν που πετάει προς την κατάκτηση του τίτλου στη Bundesliga.

Το ενδιαφέρον της Μπάγερν Μονάχου, όμως, κάνει δύσκολα τα πράγματα για τους Άγγλους, αφού ο Ισπανός τεχνικός φέρεται να προτιμάει να παραμείνει στη Γερμανία και να αναλάβει τους Βαυαρούς. Έτσι, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, το πλάνο της Λίβερπουλ αλλάζει και στο προσκήνιο έρχεται το όνομα του Αμορίμ.

Ο 39χρονος Πορτογάλος προπονητής έχει ξεχωρίσει για τη δουλειά του στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και στις τάξεις των Κόκκινων φέρονται να καταλήγουν πλέον σε αυτόν για την αντικατάσταση του Κλοπ, με τα πράγματα να μην είναι και τόσο απλά πάντως, υπό την έννοια πως στο συμβόλαιό του υπάρχει ρήτρα 20 εκατ. ευρώ για όποια θέλει να τον αποκτήσει.