Η Telegraph ήταν το Μέσο που αποκάλυψε ότι έχει παρθεί η απόφαση από το IFAB για την καθιέρωση στο ποδόσφαιρο της μπλε κάρτας που θα σημαίνει προσωρινή αποβολή 10 λεπτών και τώρα δίνει συνέχεια στο θέμα αναφέροντας τι επιλογές θα έχουν οι ομάδες όταν αυτή την κάρτα τη βλέπει ο τερματοφύλακας.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμενόταν για την περασμένη εβδομάδα και μπορεί να μην έγινε τελικά αλλά δεν αργεί η ώρα που θα έρθει κι αυτή. Προς το παρόν, πάντως, η FIFA δεν είναι θετική στο να εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός στο τοπ επίπεδο, αυτό όμως δεν επηρεάζει το IFAB, το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς του αθλήματος.

Έτσι, η Telegraph επανέρχεται με νέο ρεπορτάζ, στο οποίο αποκαλύπτει τι προβλέπει ο νέος κανονισμός για το ενδεχόμενο προσωρινής αποβολής τερματοφύλακα. Σε μια τέτοια περίπτωση, λοιπόν, οι ομάδες θα έχουν τις εξής δύο επιλογές…

Η πρώτη θα είναι να βάλει στο τέρμα έναν από τους υπόλοιπους παίκτες που θα αγωνίζονται εκείνη την ώρα, κάποιον που δεν θα είναι τερματοφύλακας δηλαδή, μέχρι να επιστρέψει αυτός.

Η δεύτερη θα είναι να βάζουν τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση η αλλαγή θα είναι μόνιμη. Ο βασικός τερματοφύλακας δεν θα μπορεί να επιστρέψει στο παιχνίδι, δηλαδή, μετά τη 10λεπτη αποβολή.

Μέχρι να συμβεί πάντως αυτό, μέχρι να δούμε οριστικά τη μπλε κάρτα να μπαίνει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις, θα προηγηθούν δοκιμές σε αγώνες πιο χαμηλού επιπέδου.