Η Άρσεναλ υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Premier League και με γκολ των Σάκα, Μαρτινέλι και Τροσάρ τη νίκησε με 3-1, πράγμα που σημαίνει ότι είναι στους 49 βαθμούς πλέον, στο -2 από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που έμεινε με 10 παίκτες στο τέλος λόγω αποβολής του Κονατέ.

Οι Λονδρέζοι ήταν στο -5 πριν την έναρξη του αγώνα οπότε η νίκη αποτελούσε μονόδρομο ώστε να μπουν ξανά δυνατά στη μάχη του τίτλου. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είχε την πρώτη της μεγάλη φάση στο 11′ με τον Σάκα που δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά από κοντά μετά τη σέντρα του Μαρτινέλι, το έκανε όμως στο 14′ με το πόδι, αφού ήταν εκεί που έπρεπε μετά την απόκρουση του Άλισον σε τετ α τετ με τον Χάβερτς, γράφοντας το 1-0.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όμως και συγκεκριμένα στο 45’+3 οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με το αυτογκόλ του Γκάμπριελ μετά τη μπαλιά του Γκρέβενμπεργκ. Το ημίχρονο, επομένως, ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1, στην επανάληψη όμως η Άρσεναλ ήταν αποφασισμένη για τη νίκη και το έδειξε.

Στο 67′, έπειτα από μεγάλο λάθος των Φαν Ντάικ και Άλισον, ο Μαρτινέλι πλάσαρε στην κενή εστία για το 2-1 και στο 88′ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τη Λίβερπουλ αφού έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Κονατέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ομάδα του Κλοπ ήθελε αλλά δεν μπορούσε να ισοφαρίσει και τελικά στο 92′ ο Τροσάρ πάτησε περιοχή έπειτα από ωραία ντρίμπλα και με σουτ νίκησε τον Άλισον, ο οποίος φέρει ευθύνη, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.