Να δημιουργηθεί μια κλειστή λίγκα στην οποία θα συμμετέχουν ομάδες από χώρες των Βαλκανίων και της κεντρικής Ευρώπης προκειμένου να αυξήσουν έτσι τα έσοδά τους, πρότεινε ο πρόεδρος της Φερεντσβάρος, την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο Europa Conference League.

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι σε μια περίεργη φάση μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της UEFA, την οποία χαρακτήρισε «παράνομο μονοπώλιο», ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη δημιουργία, αργά ή γρήγορα, της European Super League. Και πάνω σε αυτό το πρότυπο βασίζει και τη δική του πρόταση ο Γκαμπόρ Κουμπάτοβ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «InfoRadio».

«Είμαστε σε μια μικρή αγορά, η οποία αφορά δέκα εκατομμύρια ανθρώπους. Οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου έχουν προϋπολογισμό 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Εμείς έχουμε 50 εκατομμύρια και αυτό μας περιορίζει.

Νομίζω ότι κάθε χώρα στα Βαλκάνια έχει το ίδιο πρόβλημα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν το ίδιο πρόβλημα, οι Τσέχοι και οι Σλοβάκοι επίσης. Η αγορά είναι μικρή. Χρειαζόμαστε μια μεγαλύτερη αγορά και η λύση θα ήταν να υπάρχουν σύντομα λίγκες, για να πάνε οι κορυφαίες ομάδες και να αγωνιστούν εκεί.

Σκεφτείτε να παίζουμε εδώ με Ερυθρό Αστέρα, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Λουντογκόρετς, Στεάουα Βουκουρεστίου, Σλόβαν Μπρατισλάβας και τέτοιους συλλόγους. Αυτά τα ματς έχουν διαφορετική ατμόσφαιρα», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Φερεντσβάρος και πρόσθεσε.

«Θα μπορούσαμε να παίζαμε σε αυτή τη διοργάνωση για ένα μήνα. Να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με το ουγγρικό πρωτάθλημα, φυσικά, γιατί και αυτό είναι σημαντικό. Και τότε θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί βελτίωση της ποιότητας. Η αγορά των παικτών θα ενισχυόταν πάρα πολύ επειδή οι scouts θα ήταν όλοι εδώ για να δουν από κοντά αγώνες υψηλής ποιότητας».