Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με την ψυχολογία στα ύψη από τις 8 νίκες στις προηγούμενες 9 αγωνιστικές της Euroleague και από την επικράτηση κόντρα στον Ολυμπιακό πριν λίγα 24ωρα, πήγε όμως και με προβλήματα τραυματισμών αφού απουσίαζαν οι Σλούκας – Βιλντόσα και στην 3η περίοδο έχασε και τον Ναν, με συνέπεια να ηττηθεί με 90-75.

Με τη Φενέρμπαχτσε να έχει νικήσει νωρίτερα τη Βίρτους Μπολόνια, οι Πράσινοι με νίκη θα έπιαναν στην 3η θέση τους Ιταλούς, τους οποίους είχαν νικήσει στην Ιταλία (δεν έχουν παίξει το δεύτερο ματς). Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν καλά για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο Βελιγράδι και η ευκαιρία χάθηκε, με την προσοχή να στρέφεται πλέον στα παιχνίδια της επόμενης εβδομάδας κόντρα σε Αρμάνι Μιλάνο (εντός) και Ζαλγκίρις Κάουνας (εκτός).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι πήγαιναν χέρι-χέρι στην πρώτη περίοδο, η οποία έκλεισε καλά για την ελληνική ομάδα που είχε προβάδισμα τριών πόντων (18-21). Προβάδισμα που αύξησαν στο ξεκίνημα της δεύτερης (18-24 στο 11′) και διατηρούσαν μέχρι το 16′ (29-35), με τον Ναν να έχει 13 πόντους ως εκείνο το σημείο. Κάπου εκεί, όμως, η ομάδα του Αταμάν κόλλησε και οι Ισραηλινοί με επιμέρους σκορ 14-1 κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο στο +7 (43-36).

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν τα λάθη και αυτά συνεχίστηκαν και στην τρίτη περίοδο, με συνέπεια να βρεθεί στο -13 (55-52) στο 24′ και να δείχνει κουρασμένος σωματικά και ψυχολογικά. Οι αλλαγές του Αταμάν, ο οποίος δοκίμασε 5άδα με Γκραντ, Γκριγκόνις, Καλαϊτζάκη, Χουάντσο και Αντετοκούνμπο έφεραν αποτέλεσμα, αφού το σκορ ήταν 62-59 στο 30′, υπήρχε όμως άλλο μεγάλο πρόβλημα: Ο Ναν είχε ενοχλήσεις στον αγκώνα, πήγε στον πάγκο και δεν ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Οι Πράσινοι κατάφεραν να πλησιάσουν στο -2 (66-64) στο 32′ αλλά η Μακάμπι με πρωταγωνιστή σε εκείνο το σημείο τον Μπάλντγουν κατάφερε να ξεφύγει με 73-66 και από εκεί και πέρα ήλεγξε την κατάσταση και κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 90-75 και να κάνει το 2/2 κόντρα στο Τριφύλλι.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 43-36, 62-59, 90-75