Τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρησή του ο Λέιφ Λίντμπεργκ επιστρέφει στην ΚΕΔ, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, ως συνεργάτης του Πίτερ Φρόιντφελντ και θα είναι αυτός που θα αναλάβει υπεύθυνος για το VAR ενώ αποφασίστηκε και η λύση της συνεργασίας με τον Φριτς Στούχλικ που είχε προσληφθεί το 2022 ως σύμβουλος παρατηρητών διαιτησίας.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος, έθεσε θέμα πρόσληψης Λίντμπεργκ σε ψηφοφορία, στην οποία η ΕΠΟ, η Super League 2, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ψήφισαν υπέρ, οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κατά ενώ η Super League 1 ψήφισε λευκό. Η πρόσληψη, επομένως, πέρασε, με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά, να εκφράζει την αντίθεσή του με τις δηλώσεις του.

Η ομοσπονδία, από την πλευρά της, προχώρησε στη συνέχεια στην επισημοποίηση της πρόσληψης του Λίντμπεργκ μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσης…

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση τις εξής αποφάσεις.

Επικύρωσε τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η οποία παρείχε τη συμφωνία της στο αίτημα του Προέδρου της ΕΠΟ, κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου (άρθρο 53 παρ. 2 του Καταστατικού) και ενέκρινε:

  1. Τη λύση της σύμβασης με τον κ. Φριτς Στούχλικ, σε συνέχεια και της σχετικής πρότασης του προέδρου της ΚΕΔ, κ. Πίτερ Φρόιντφελντ.
  2. Τη σύναψη συνεργασίας με τον κ. Λέιφ Λίντμπεργκ, σε συνέχεια και της σχετικής πρότασης του προέδρου της ΚΕΔ, κ. Πίτερ Φρόιντφελντ, ως μέλους της ΚΕΔ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ θα ορίσει τις αρμοδιότητες του κ. Λίντμπεργκ (άρθρο 4 παρ. 3 του εν ισχύ Κανονισμού Διαιτησίας)».